10.5.10

Pika-aksa

Käytiin nopeasti Ellan kanssa tauon jälkeen kokeilemassa miltä agility tuntuu lähinnä helatorstain kisoja varten. Tämä oli myös kokeilu, että kannattaako ylipäätään lähteä, kun muutama päivä sitte yöllä tapahtui jotain, Ella kiljaisi ja oli sen jälkeen muutaman päivän haluton liikkumaan. En tiedä astuiko jompi kumpi pojista pimeässä sen päälle tai jotain ja johonkin sattui, mutta nyt kun oli jo parin päivän jälkeen liikkunut lenkillä ihan kivasti, niin päätin kokeilla että suostuuko se juoksemaan ja suorittamaan esteitä. Iloinen yllätys oli, että kaikki näytti olevan oikein hyvin. Otettiin kontaktiesteet pariin kertaan ja kepit, muutama suora ja kääntyvä hyppy ja muutama putki. Tässä olikin sitten meidän nykyään tarpeellinen treeni, tulokset tuntuvat olevan parempia, kun ei treenata oikeasti, vaan tehdään vaan höpöhöpöjuttuja eli suoritellaan satunnaisia esteitä ja heitetään palloa. Olen myös yrittänyt viimeaikoina panostaa itsenäiseen suorittamiseen ja kannustanut irtoamiseen. Nyt ainakin treenimielessä homma meni oikein hyvin, torstaina ja lauantaina katsotaan miten pahasti saan sen halvaannutettua kisoissa.

Kun kerran Aulis oli mukana, niin otin myös sen kanssa pari juttua nopeasti. Kääntyvissä hypyissä tällä hetkellä vasen on hieman rikki eikä mene ihan niin läheltä siivekettä kuin haluaisin, joten siinä otetaan takapakkia. Oikeaan toimii tosi hyvin. Puupuomi meinasi aiheuttaa yllärin ja ensimmäinen ylitys oli ylösmenon osalta melkoista räpiköintiä, mutta sääti heti toiselle yritykselle jo liikkumisen ihan oikeaksi. Puu-A ei koskaan olekaan ollut ongelma. Kontaktit tuntuisi olevan tällä hetkellä ihan superhienot ja satavarmat, mutta eiköhän tähän vielä aikanaan saada jonkinlainen muutos aikaiseksi. Irtoaminenkaan ei ole ongelma ja etäisyys ei haittaa. Otettiin myös kepit pari kertaa ilman ohjureita ja hämmästys oli suuri, kun se osasi! Helpoista kulmista tosin, kun en halua rikkoa sisäänmenoja. Yhden aiemman treenikerran perusteella  poika osasi näköjään edelleen myös pöydän. Keinu on muodostunut ongelmaksi, kun aina on paha tapa ottaa ensin puomia, jonka jälkeen järkytys on suuri, kun keinu pääsee yllättämään. Jouduttiin siis taas palaamaan hieman takaperin keinun kanssa, mutta lopuksi kyllä teki taas sen ihan itsenäisesti ilman tukea.

TODO-listat:

Ella:
  • Lisää irtoamistreeniä, eli takaaohjausta ja etenemistä
  • Lisää treeniä kontakteilla siten, että koira menee ohjaajan edeltä
Aulis:
  • Kääntyviä hyppyjä taas lisää, kun ovat viimeaikoina jääneet vähiin ja hajonneet hieman
  • Keinutreeniä yksinään, ettei aina tule eka keinu yllärinä kun luulee puomiksi. Lisää myös kotona laudan paukuttamista keinuperusteiksi
  • Keppikulmia ohjureilla
  • Pituus pitäisi opettaa

Ei kommentteja: