23.5.10

Estetekniikoita

Tänään käytiin Ellan ja Auliksen kanssa Tuulissuolla treenaamassa esteitä. Auliksen kanssa tarkoituksena erityisesti treenata keinua ja kokeilla josko alkaisi nostaa rimoja pian 50cm:iin (korkeimpia, ei me koko ajan treenata maksimeilla mitä se on hypännyt). Ellan kanssa tarkoituksena treenata itsenäisiä kontakteja.

Auliksella meinasi ekaa kertaa kääntyvät hypyt lähteä liitelemään jo 40cm rimoilla, mutta saatiin ne kuosiin. Kun tästä nostin 50cm:iin, tuli uusi ongelma ja jätkä alkoi mennä alta. Tähän taas auttoi sitten muutamien vaiheiden jälkeen siivekkeiden jalkojen päälle laitettu toinen rima. Suora hyppy taas onnistui 50cm:stä heti. Ilmeisimmin siivekkeen kierrossa on sellainen tekniikka, että noin 45cm:ssä menee kriittinen piste jonka jälkeen  koira on lähestymisvaiheessa niin matalana, ettei enää edes huomaa koko rimaa. Eli tätä aletaan sitten pikkuhiljaa rakentaa. Suora hyppy meni heti yli, joten siivekkeen kierrossa ei selvästikään vielä ole selkeänä kierrä siiveke ja ylitä mahdollinen rima, joka on tähän asti ollut aina niin alhaalla että joutuu näkökenttään. Onneksi on vielä jotain työstettävää ettei olla täydellisiä.

Kontaktit oli tänään Auliksella ihan loistavia, jopa Aulikseksi. Paitsi keinu, josta ensimmäisellä kahdella kerralla hyppäsi sivusta kun keinu alkaa liikkua ja sen jälkeen pari kertaa yritti kiertää koko esteen. Päädyin lopettamaan keinun jarruttamisen kun lähestymiset alkoi tulla niin paljon hitaammiksi ja totesin että tehköön itse, mikä oli tosi hyvä vaihtoehto ja epäilenkin vahvasti, että nuo sivusta poistumiset saattaa johtua jopa siitä, että kun jarrutan keinun laskeutumista, menen liian lähelle häseltämään. Viimeinen toisto olikin jo ihan loistelias. Juoksi hyvällä vauhdilla melkein päähän asti, menee melkein maahan keinun laskeutuessa ja siirtyy siitä 2on2off -asentoon. Puomit on lähes pelottavia kun se menee niin pirun kovaa myös liukkaita puuesteitä, mutta aiempien kertojen perusteella se tietää kyllä mitä tekee.

Ellan kanssa treenattiin taas itsenäisiä kontakteja, eli ajatuksena että koira menee ohjaajan edeltä kontaktille, joka on tällä hetkellä ainoa millä keksin että kontakteja saataisiin reippaammaksi. Tätä on treenattu kotipihassa kontaktilaudalla ja pian pienellä contact trainerilla, johon kaikki osat on jo olemassa, mutta pitäs jaksaa nikkaroida matto paikoilleen ja sarana ja tuet, että saa korkeutta säädettyä. Nämä sujui suurimmaksi osaksi sekä A:lla että puomilla ihan ok ja tuli jopa muutamia läpikarkaamisia, mikä on vaan hyvä juttu. Pienenä ongelmana on, että meinaa pysähtyä hieman liian aikaisin, mutta treeneissä tällä ei vielä saa kyllä mitään palkkaa tai edes jatkaa mihinkään. Loppupuolella havaitsiin, että tämä tapahtuu eniten, jos kuljen liian lähellä ja se alkaakin huomioida mua sen sijaan että katsoisi esteen alapäätä. Vauhti ei vielä ihan päätä huimaa, mutta meni kuitenkin ihan reippaasti edeltä sinne ja palkka tietysti eteenpäin. Katsotaan josko uskaltaisi virallisissa kisoissa ensi viikonloppuna kokeilla suorittaa kisaradallakin näin eikä aina juoksis sinne edelle paineistamaan koiraa.

Ei kommentteja: