13.5.10

Paimennuksen perusteet, osa 3

Paimennuksen perusteet -kurssilla mentiin jo kolmatta kertaa. Tällä kertaa meillä oli vierailevana kouluttajana Jenni Uotila. Ensimmäisenä harjoituksena tehtiin poispäinajoa ja tasapainoajoa. Liekö johtunut 24 asteen lämpötilasta, että Aulis oli tällä kertaa alusta asti harvinaisen rauhallinen. Oltiin myös yritetty pysyä rauhallisina odotusaika ja päästiin laitumelle ekana koirana ettei ehdi ladata itseään niin paljon. Poispäin ajossa tällä kertaa ei kuljettu ihan niin paljon koiran mukana vaan annettiin koiran mennä edellä. Ajossa on nyt tullut aika paljon paskansyömistä ja haistelua sijaistoimintona, millä ilmeisesti yrittää rauhoittaa itseään. Pitää se kuitenkin aika hyvin huolta, että lauma kulkee ja pysyy kasassa ja hakee ihan oikeita suuntia. Maahanmeno on edelleen lampailla tosi vaikeaa, mutta tällä kertaa suostui sauvapaineella tekemään eikä ollut edes pullosauva vaan ihan vaan bambuvitsa.

Toiseen harjoitukseen vaihdettiin laumaa, kun pässit huohotti jo niin kovasti eikä halunneet enää liikkua ja lampaiden työehtosopimuksessa kielletään läähättävien lampaiden paimentaminen. Isolla uuhilaumalla tehtiin reunassa flankkiharjoitusta, mikä oli vähän vaikeaa kun ei ole koskaan vaadittu niin kaukana flankkaamista. Tämähän on sujunut oikein hyvin jo pikkuaitauksessa ja pienillä kaarilla, mutta halua oli tunkea sisään. Edelleen oikea paljon parempi suunta tässäkin kuin vasen, mutta lopuksi saatiin kumpaankin suuntaan hyvät flankit, jonka jälkeen lopetettiin mistä jätkä nosti hirveän metakan.

Muutenkin odotteluaikanakin oli kyllä skarppina että olisi halunnut heti olla pelastamassa tilanteita jos homma näyttää hallitsemattomalta, vaikka oli näennäisen rauhallinen ja makoili jaloissa laiduntamassa heinää.

Ei kommentteja: