29.5.10

Ella kisasi, Aulis treenasi

Ellan kanssa käytiin Raumalla juoksemassa pari starttia. Kumpikin periaatteessa ihan hyvää menoa. Ekalla radalla (tuomari Rauno Virta) hyl väärästä radasta (valitsi yllätyksekseni A:n sijaan putken), muuten nätti rata. Toinen rata nurmikentällä (tuomari Heidi Viitaniemi) kaatosateessa nolla ja 5. sija. Vähän jännitti että miten sujuu, kun oli kentän ulkopuolella jo sitä mieltä että ei halua edes olla märällä nurmikolla, mutta hyvin kulki. Jouduin ohjaussuunnitelmiakin vähän vaihtamaan kun oli niin liukasta jopa nappiksilla etten yksinkertaisesti ainakaan yhtä valssia uskaltanut tehdä. Koirallakin oli vähän vaikeuksia, paria hyppyä joutui venyttämää kummallisesti kun ponnistus lipsui ja kepeille ei meinannut umpikulmasta saada taivutettua itseään ekaan väliin. Säähän oli siis sitä luokkaa, että medien aikana pidettiin taukoakin kun satoi pikkusormenpään kokoisia rakeita. Meidän aikaan onneksi vain vettä, mutta valitettavasti paljon.

Huomenna aamulla olisi lähtö 6:n kieppeillä Nokialle kisaamaan kolme starttia, joten videot puretaan kamerasta sitten vasta myöhemmin.

Järjestäjät lykkäsi meille myös kyytiin ATT:lta lainassa olleen ajanottolaitteiston, joka toimitettiin matkan varrella kotiinsa ja luvattu korvauskin oli kohtuullinen.

Ja kun kerran oltiin hallilla, niin päätin Auliksen kanssa ottaa vähän agilityä. Nyt meni siivekkeen kierrot 50cm rimalla oikein hienosti ilman ongelmia. Kontaktit oli loistavia ja niitä tehtiin paljon enemmän kuin ohjaaja pyysikään. Itsenäisiä keinuja tehtiin hienosti, tosin nousu saisi olla nopeampikin, mutta se niiaa itsensä laskuvaiheessa hienosti matalaksi. Paljon parempi näköjään ettei turhaan jarruttele keinua vaan antaa pojan touhuta itse. Nopeus varmasti tähänkin lajiin tulee ajan myötä kokemuksella niin kuin kaikkeen muuhunkin. Keppejä ei oikein tällä kertaa osannut, mutta kun kumpaankin päähän laitettiin 2 väliin ohjurit niin pujotteli kyllä hienommin kuin ikinä. Aiemminkin etupää on mennyt ihan hienosti, mutta nyt asento oli muuttunut matalammaksi ja myös takapää sukelsi paljon kapeampaa linjaa kuin aiemmin. Ilmeisesti kropan hallintaa on tullut taas lisää reilusti. Kontaktit kyllä imee niin paljon että pitää selkeästi vahvistaa erityisesti kääntyviä hyppyjä taas.

Ei kommentteja: