25.5.10

Pieniä aktiviteetteja

Aulis sai tehdä kapulan pitämisen lisäksi tänään pieniä temppuja. Opeteltiin antamaan tassua, mikä on vähän hallitsematonta etenkin kun se ei oikein aina tiedä että pitäisikö läpsäistä meikäläistä sillä tassulla vai vain nostaa tassu ilmaan, mutta tällä ei ole juuri väliä - kunhan yrittää jotain. Lisäksi opeteltiin kahdella jalalla seisomista, missä se on yllättävän hyvä kun ajattelin hieman että tässä voisi olla sama juttu kuin orava-asennossa, että hännättömyys tekee siitä fyysisesti huomattavan vaikeaa. Syvät lihakset tosin ei vielä ole kovinkaan vahvat ja väsyy tosi nopeasti. Hiukan lisää treenattiin pitkästä aikaa myös tassun antamista ja siitä jatkona etujalan ontumista.

TOKO:n osalta lisäksi otettiin kapulan pitämistä, jossa palasin taaksepäin rapsuttelemaan leukaa sivusta hieman, kun tällä tuntuu saavan kapulan jyystämisen pois. Tällä tavalla tekee oikein hienosti ja pääsee hieman kontrolloimaan, että ote on oikea kun vaikuttaa että vapaasti ottaessa ottaa helposti kapulan takahampaisiin asti, josta tulee kiusaus sylkeä se pois. Tehtiin myös pieni pätkä seuraamista, mikä oli niin hyvää etten halunnut tehdä yhtään enempää.

Ellan kanssa harjoiteltiin ensin peruuttamista, joka ei ollut tänään  ihan parhaimmillaan, siinä on jotenkin tullut takapakkia ja pitäisi varmaan palata vähän taaksepäin (eh, eh) harjoittelussa. Ellasta on tullut kyllä naksutellessa reipas tarjoamaan kaikkea pientä. Aloitin myös ottamaan takaperin pujottelua jalkojen välistä. Meinasin ensin aloittaa ihan normaalista perusasennosta, mutta siitä tarjosi ihan kaikkea paitsi taaksepäin liikkumista, kuten esim. kierimistä. Siirryttiin sitten aloittamaan oikean jalan vierestä, mikä tuotti jo vähän tulosta ja sain sen ihan vähän pakittamaan. Tuollaisen pienen ja notkean väkkärän ohjailu tässä vaan ei ole läheskään niin helppoa kuin ison ja notkean väkkärän. Ongelmaksi tulee, että kun yrittää esim. saada koiraa kääntämään päätään ihan vähän, niin se kääntääkin sen toista kautta jo kokonaan ympäri tai sitten pyörähtää sadasosasekunnissa koko koira ympäri. Tää on siis koira, joka pystyy agilityssäkin pomppaamaan kohtuullisesta vauhdista riman yli ja samoilta sijoilta takaisin saman riman yli jos ohjaa huolimattomasti. Saatiin pari askelta peruutusta aikaiseksi ja oikeaan suuntaankin kyllä. Lopuksi tehtiin vielä ellan lempparia ja naksuteltiin vaan takajalkojen siirtelyä, mikä on oikeasti aika huvittavaa kun koira steppailee ties mitä kun polvistuu naksuttimen ja namien kanssa lattialle.

Ei kommentteja: