12.6.10

Wirmo Open

Vietettiin Ellan ja Auliksen kanssa Wirmo Openissa Mynämäellä lauantaipäivä, matkaseurana Annukka, Tara ja Foca, joista viimeksi mainittu ei ihan vielä startannut radalle, mutta oli muuten hassu eläin. Ellan kanssa tarkoituksena oli pääasiassa käydä viimeistelemässä ennen viikon päästä olevia SM-kisoja. Tavoitteena että radalla on hauskaa. Auliksen kanssa taas käytiin starttiluokassa ottamassa pari starttia ja pääasiallinen tavoite oli kokeilla miten koira toimii muualla kuin kotikentällä. Aikataulujen kanssa oli vähän haasteita, kun startit ja kisaavat oli eri kentillä ja meinasi koko ajan osua kaikki päällekkäin, mutta järjestäjät kyllä odottivat kiltisti.

Auliksen kanssa ensimmäiseen starttiin ei edes ehditty rataantutustumiseen, joten sääntöjä ei ehditty kuulla. Rata oli 7 esteen mittainen, jossa pari putkea välissä. Tässä Aulis juoksi kakkoshypystä ohi, josta syystä meillä ei ole minkäänlaista tulosta kun en lähtenyt sit uusimaan sen enempää ja pudotti toisen putken jälkeisen riman. Toinen rata oli 9 estettä pitkä ja vähän haastavampi. Meillä ei oikeastaan ole juurikaan treenattu ratoja, joissa olisi minkäänlaisia valinnanmahdollisuuksia, joten en oikein vielä tiedä paljonko tuota pitää ohjata missäkin kohtaa. Kotikentällä kun on niin kova imu putkiin ja se valitsee myös välillä täysin käsittämättömästi kauempia päitä, että nyt yritin sitten vetää niin että varmasti menisi oikeisiin päihin, mutta tässä tuli yliohjausta sen verran, että ekalta putkelta johon hienosti ylikulmasin ja yliohjasin se bongasikin putken vieressä olleen hypyn ja korjauksesta haki kauemman pään vaikka yleensä löytää kyllä lähimmän aukon. Tässä säätäessä sitten unohdin että mitä seuraavaksi piti tehdä ja tuli tehtyä putken jälkeinen tilanne päällejuoksuna, jota tuon kanssa ei koskaan ole tehty, sieltä se livahti selän takaa mutta oikealle hypylle kuitenkin, mutta kääntyen väärään suuntaan. Tällaiset kuitenkin osataan parin hypyn kanssa eli sain sen hienosti sieltä käännettyä oikeaan suuntaan ja seuraavalla putkella taas yliohjaus, josta se lähtikin kääntymään mua kohti ja kun näytin putkea niin pyörähtäessä nenän eteen taas osui ekana se väärä pää. Kisan suurin pistemäärä tästä kerättiin kyllä.

Auliksen jälkimmäinen startti videona, eka oli liian nopeasti ohi että kuvaaja olisi ehtinyt reagoida.


Ellan kanssa taas oltiin hupailemassa ja katselemassa kontakteja pääasiassa. Radat oli oikeasti ihan hauskoja, jälkimmäinen vähän monipuolisempi. Ekalla radalla hyllytettiin kun keinun jälkeen toisella hypyllä mun piti tehdä persjättö mutta sit radalla päätin vaihtaa suunnitelmaa jostain syystä ja Ella singahti tekemään kakkoshypyn uusiksi, mistä olin oikein tyytyväinen, että tekee tuollaisia ratkaisuja ja vieläpä ihan hyvällä ilmeellä. Saatiin todistaa myös harvinaisuuksia kun Ella pudotti lopussa okserista riman. Meillähän riman pudotuksia mahtuu muistaakseni kisauraan tätä ennen 2 tai 3 kappaletta. Toinen rata tehtiin nollana ja sijoituttiin kolmanneksi. Kummallakin radalla koira oli oikein iloinen haki hyvin esteitä itsenäisesti ja jopa muutamia kaarteita valui pitkiksi. Tämän jälkeen SM-kisoja varten ei sitten tehdäkään muuta enää kuin kotipihassa kontakteja trainerilla ja jotain pientä yhteistä kivaa. Ellan radat alla.


Taraakin saatiin pitkästä aikaa videolle, joka löytyy täältä. Kumpikin rata hyvin pienestä kii. Omiini olin tosi tyytyväinen. Aulis oli vieraassa paikassa ihan yhtä tyhmä kuin kotihallillakin ja niin pitääkin, ollaan tällä hetkellä tavoitteessa että koira menee koko ajan kovaa johonkin suuntaan, mutta kyllä varmaan pitää alkaa miettiä ratoja. Nämäkin kumpikin oli sellaisia, että varmastikin olisin toisella yrityksellä selvinnyt puhtaasti, mutta meillä ei ohjauksellisesti ole ihan vielä mitään yhteistä säveltä etenkään nopeissa kohdissa. Ella yllätti asenteellaan positiivisesti ja oli oikeasti ihan hauskaa juosta sen kanssa ratoja pitkästä aikaa eikä se haittaa vaikkei ihan optimaalisia linjoja menty.

Ei kommentteja: