21.6.10

Palautusreenit

Maanantai-iltana käytiin hallilla ottamassa Ellan kanssa palautustreenit SM:istä (joissa siis suoritettiin se yksi este hyväksytysti). Auliksen tarkoituksena ottaa helppoa rataa ja Ellan kanssa sama, mutta muutamalla takaakierrolla kun niissä tuntui kovasti olevan ongelmia.

Ensin kummallakin koiralla yksittäisiä esteitä mukaanlukien Ellan pari kontaktiestettä. Lähinnä hyppyjä eri tavoin kääntyvinä edestä ja takaa. Nämä sujui ihan hyvin. Ella meni myös rataa hyvin ja takaakierrotkin sujui oikein mainiosti ja vauhti kohtuullista. Kontaktit oli ihan ok rennot, tehtiin myös muutama A vain sivusta loppuasentoon. Tähän pitää varmaan nyt panostaa myös enempi kuin kokonaisiin esteisiin. Kivaa sinänsä että puudelilla oli kivaa.

Auliksen suhteen ei ollut epäilystäkään, että on kivaa. Nähtävästi sitä pitää vain  ohjata a) ajoissa b) oikeaan suuntaan. Ei siis mitään yliohjauksia tms, vaan vain sinne mihin pitääkin ja riittävän ajoissa jotta ei tarvi tehdä omia ratkaisuja, joita tuo kyllä tekee jos antaa mahdollisuuden. Ei pysähdy tämä poika kyselemään. Kovissa vauhdeissa hieman oli ongelmia rimojen pysymisessä (tehtiin maksirimoilla) ja kääntyvät hypyt jäi vähän huonoiksi, jos oli oikein paljon ohjelmaa peräkkäin. Yksi puomikin tuli läpi, mutta se johtui siitä että olin varma puolivälissä että nyt putoaa pyrri puomilta, mutta siellä se pysyi. Muuten sitten puomit myös radalla täydellisiä. Yhden kerran myös näytti siltä, että haluaa kepeille ja päästin ja sehän teki ne ihan täydellisesti. Toisenkin kerran karkasi kepeille, kun olin huolimaton ja vielä avokulmasta, jossa itse olin keppien toisella puolella ja nekin meni täydellisesti. Ohjurit siis ei olleet paikoillaan. Ei kyllä vielä uskalleta radalla käyttää. Jatkosuunnitelmat: Lähtökontrolli että saan kääntyä myös katsomaan ilman että alkaa kuvitella lähtöluvaksi, hieman helpompia ratoja, että voin olla varma että ohjaan ajoissa ja oikeaan suuntaan, nyt välistäveto jonka jälkeen 2 peräkkäistä tiukkaa valssia oli vähän paha kun en ollut aina varma omista sijoittumisistani ja ajoituksistani.

Ei kommentteja: