9.6.10

Pyrrille krossia ja tokoa, puudelille kontakteja

Auliksen kanssa käytiin krossailemassa taas muutama kilometri. Vetäminen suurimman osan ajasta oikein hyvää, mutta nyt tarttis oikeasti hankkia vetovaljaat kun nuo Y-valjaat (vaikka muuten hyvät) aiheuttaa kiinnityspisteellä sen, että vetäessä Y nousee ylemmäs ja alkaa kuristaa hieman ja mahdollisesti vetää samalla myös rinnan alta menevän osan kainaloihin.

Sisällä otettiin illemmalla vielä vähän metallikapulan pitoa, seuraamista ja kaukoja. Nyt alkaisi maahanmeno ja istuminen toimia, seisominen on hakusessa ja tarvii apuja. Tässä pitäisi varmaan kokeilla vähän erilaista lähestymistä Korrin koulutuksen mukaisesti koira poikittain edessä ja kaikkia asentoja sekaisin vaan että saa liikemalleja päähän.

Ellan kanssa otettiin taas pihalla vähän kontakteja pallopalkalla. Nyt contact trainerilla tekee jyrkemmälle ja lyhyemmälle puolelle tosi hienot ja itsenäiset pysähdykset millä tahansa sijoittumisella, mutta loivemmalla ja pidemmällä puolella helposti ensimmäisillä toistoilla pysähtyy liian aikaisin tai pudottaa itsensä sivusta, mikä käytännössä agilitymielessä tarkoittaa kokonaisilla esteillä että A olisi melkein ok, puomilla taas loppuun meneminen vaikeampaa, mikä myös vahvistuu aina treenatessa ja epiksissäkin sama havainto.

Ei kommentteja: