11.6.10

Lampaita ja agilityä

Annukka tuli kylään pyrriensä Taran ja Focan kanssa ja käytiin Piikkiössä katsomassa lampaita ja päätin saman tien Auliksenkin kanssa ottaa vähän. Auliksella otettiin pyöröhäkin ulkopuolelta hakukaariharjoituksia, jotka meni ihan ok, mutta täytyy matkalta vähän pullistaa. Oikeaan lähti ilman pullistustakin jo paljon paremmin. Tässä edelleen ongelma, että en saa sitä pysäytettyä sinne taakse kuin 2 sekunniksi. Sen verran on kuulolla, että pysähtyy, mutta yleensä sitten lähtee saman tien kiertämään toiseen suuntaan, kun tuolta etäisyydeltä 2 aidan ja lammaslauman takana ei maahanmeno onnistu. Lisäksi otettiin vähän ajoa, oli tarkoituksena ottaa tasapainoajona, mutta tässäkin oli tosi vaikeaa mennä maahan siellä lauman toisella puolella, joten siirryttiin poispäin ajoon, jota pystyttiinkin tekemään ihan hallitusti ja lopulta kun lampaat hakeutuivat pyöröaitauksen kylkeen pyöröaitauksessa olevan lauman seuraksi, niin päästiin hitaasti etenemällä ja rauhallisilla maahanmenokäskyillä (joskin vähän autettuna) metrin päähän, johon sitten lopetettiin.

Annukan koiristahan Foca on vasta ihan pentu. Se pääsi myös kahdesti lampaille ja osoitti kiinnostusta ja sellaisia pieniä hetkiä, mutta ei oikein vielä uskaltanut tehdä mitään. Tara sen sijaan olikin Annukan ennakkoluulojen vastaisesti tosi hyvä ja vaikka melko kuumakin kaveri, kuitenkin aika helposti hallittavissa. Suurimman osan ajasta piti helposti etäisyyttä ja avoimella laitumella kävi nurkasta hakemassa itsekseen  myös porukkaan lisää lampaita.

Seuraavan päivän kisan takia käytiin myös pikaisesti hallilla muistuttelemassa Auliksen kanssa. Kovassa vauhdissa ohjaukset on vaikeita ja tulee paljon omia päätöksiä, kun taas sellainen syherömpi juttu on aika helppoakin. Viimeaikoina tosiaan ollaan keskitytty vain muutamiin esteisiin sen sijaan, että olisi opeteltukaan ratoja, joten ei ihmekään ettei koira ihan hyvin aina muista lukea ohjausta.

Ei kommentteja: