2.7.06

TOKO SM sunnuntai (yksilökisa)

Herätys kello 5:15 ja aamukahvin jälkeen taas nokka kohti Hämeenlinnaa. Paikanpäällä ilmottautumassa juuri sopivasti aikataulun mukaan kello 7:30. Järjestäjät olivat onnistuneet hukkaamaan kilpailukirjanikin, joka tosin löytyi ennen kokeen alkua. Aurinko paahtoi jo aamulla todella kuumasti ja vähän jännitti, miten puudeli jaksaa. Lähtöjärjestys käänteisenä ja lähdimme numerolla 3 ja kuuluimme ensimmäiseen paikallaoloryhmään. Arvostelutuomareina Rolf Dahlbom ja Kaisa Poutanen, ylituomarina Carina Ranne.

Ensimmäinen kehä alkoi noin kello 9 ensin paikallamakuu ja sen jälkeen paikalla istuminen. Paikallamakuu vanhalla rutiinilla 10/10. Paikalla istumisessa haisteli nurmikkoa kertaalleen, pisteet 9/9,5.

Toisessa kehässä seuraaminen, tunnari, metallihyppynouto ja ruutu. Seuraaminen oli tänään paljon huonompaa kuin eilen. Tuli vähän turhan paljon viriteltyä ennen kehää ja aluksi pukitti jonkin verran askeleissa ja käännöksissä ja juoksussa meinasi hyytyä. Pisteet 7/6. Tunnarissa meni jotenkin pasmat sekaisin, kun onko ohjaaja valmis kysyttiin jo ennen kapulan luovuttamista enkä ollut älynnyt mitään käskyä antaa istua paikallaan ja koira kääntyi noin 45 astetta ohjaajaa kohti kääntyessäni. Meni kapuloille niin reipasta laukkaa, että pelkäsin ensin että tuo ensimmäisen mille osuu, mutta haistelikin oikein mallikkaasti ja toi oikean! Kantoi jopa keskeltä eikä roikottanut päästä niinkuin yleensä, pisteet 8,5/8,5. Metallihyppynoudossa hyökkäsi vähän kapulaa päin ja tuli taas sen saman eilisen kapulan kanssa ravaten takaisinpäin. Pisteet 8/9. Ruudussa oli otettu käyttöön matala merkki, jolle koira meni ok. Lähti kovaa ruudun suuntaan, mutta kiersi taaimmaisen merkin taakse. Kutsuin takaisinpäin ja päätin riskillä kokeilla käskeä suoraan maahan, ettei tule ylimääräisiä käskyjä, mutta ehti tulla koko ruudusta yli ja ulos ja vielä varasti luoksetulossa. Pisteitä ansaitusti 0/0.

Kolmannessa kehässä liikkeinä idari, ohjattu nouto, luoksetulo ja kaukokäskyt. Idari meni ihan ok, kaikki asennotkin osui, mutta seuraaminen vähän epätarkkaa. Pisteet 9/7,5. Ohjatussa noudossa arvottiin vasen (heti kun LO oli uskonut vakuuttelujeni jälkeen, että kyllä haluan isot kapulat) ja meni matalalle merkille hyvin, mutta lähtikin noin parin kymmenen metrin päässä olevalle luoksetulon pysähtymismismerkille ja kävi kiertämässä sen kehänauhan ulkopuolelta, josta keltainen kortti ja pisteitä taas ansaitut 0/0. Luoksetulo oli ihan ok, mutta taklasi sääreen sivulletulossa lopussa. Pisteet 8/7,5. Kaukot meni omasta mielestäni videonkin perusteella ihan hyvin, lukuunottamatta, että siirtyi maasta seisomaan noustessa hieman eteenpäin, josta pisteet 6/5.

Lopputuloksena 196 pistettä ja 3-tulos, jossa olisi ollut pienestä kiinni muuttaa tulos ihan eri näköiseksi, mutta tämä on lajin henki. Yksilö-SM-kisassa sijoitukseksi lopulta 20. Ensi vuonna katsotaan uudestaan..

Video tämän vuoden suorituksestamme: (löytyy isompana täältä)

Ei kommentteja: