1.7.06

TOKO SM lauantai (joukkuekisa)

Naama, käsivarret ja jalkapöydät on punaiset ja luultavasti menee nahka uusiksi lähiaikoina. Toinen EVL-kokeemme olikin sitten joukkue-SM-kilpailu TSAU:n väreissä ja samalla karsintakoe yksilö-SM-finaaliin. Eilen matka vei Hämeenlinnaan Cumulus-hotelliin. Hämeenlinna on omituinen kaupunki, täynnä yksisuuntaisia mukulakivikatuja. Pienen kruisailun jälkeen kuitenkin löydettiin hotelliin. Ensin oli positiivinen yllätys, että koirasta huolimatta meille annettiin savuton huone. Yö kuunneltiin neljään asti musiikkia hotellin alakerran ravintolasta ja neljän kieppeillä Ellan piti vähän ilmoitella huoneisiinsa kömpivistä juhlijoista. Aamiaisen jälkeen kisapaikalle.

Oma suorituksemme alkoi EVL:n viidennessä ryhmässä noin 20 minuuttia aikaisemmin kuin ilmoitettu 10:40. Koe oli siis jaettu neljään kehään, joista ensimmäisessä Tiina Heino ja liikkeinä paikallaistuminen, paikalla makaaminen ja metallihyppynouto. Paikallaolot kumpikin 10 arvoiset. Pieni metallikapula olikin sitten painavaa mallia ja erittäin liukkaaksi kromattu. Heitto meni ihan ok ja Ella innolla laukkaa perään. Nuuhki kapulaa pari sekuntia ennen kuin nosti. Kantaessa liukas kapula luisti suun toiseen reunaan ja paluu ravia. Arvosanaksi 7.

Toisessa kehässä tuomarina Carina Ranne-Savander ja liikkeinä ohjattu nouto ja kaukot. Ohjatussa merkillä pieni nurmikon nuuhkaisu. Vasemmalle noutamaan lähetettäessä vilkaisi keskimmäistä, mutta meni suoraan vasemmalle kapulalle, haistoi pari sekuntia ennenkuin nosti. Palautus hyvää laukkaa. Arvosana 8,5. Kaukoissa istumasta seisominen jäi taas lyhyeksi, joten seuraava maahanmeno ei mennyt ihan maahan asti, mutta muuten ihan ok. Pisteitä jäi 6,5.

Kolmannessa kehässä seuraaminen ja ruutu, joita tuomaroi Reijo Hagström. Seuraamisessa oli vähän vaikeuksia käskytyksen kanssa, kun hitaasta käynnistä pysähtymisen jälkeen "liikkeelle mars" käskyllä lähdin normaalivauhtia, jonka jälkeen oikealle kääntymisen jälkeen käskytettiinkin "normaalikäyntiin mars". Muuten aika perus seuraamiskaavio, mutta sisälsi erittäin pitkiä pätkiä, joissa kyllä käännöksiä muttei pysähdyksiä tai nopeuden vaihdoksia. Pari kertaa hieman havainnoi kehän nurkassa olevaa ruutua, mutta arvosanaksi 9,5. Ruudussa merkille meno ok, nuuhkaisi kerran nurmikkoa. Lähti merkiltä vauhdilla juoksemaan. Sydämentykytyksiä aiheutti, että meinasi mennä ohi oikealta ja olin juuri valmistautunut pysäyttämään ennen kehänauhaa ja yrittää siirtää koira ruutuun, kun kaarsikin täyttä laukkaa oikeasta laidasta sisään. Reaktiot toimi ja pysäytin sinne ja käskin maahan. Loppuliike meni hyvin, tuloksena 9.

Viimeisessä kehässä Kari Blomqvist tuomaroi luoksetuloa, idioottirinkiä ja tunnaria. Luoksetulossa annoin huolimattoman käskyn maahan ja koira oli melkein istumassa kun käännyin koiraa kohti. Eikä edes kuullut ensimmäistä luoksetulokäskyä kovassa tuulessa, mutta ei kuullut tuomarikaan, kuten liikkeen jälkeen tuomarin kanssa keskustelussa todettiin. Pysähdykset ja perusasentoon tulo tosi hyvät ja arvosanaksi 8. Idarissa teki kaikki asennot, arvosana muistaakseni 8. Tunnarissa lähti tosi hyvin haistelemaan eikä mennyt vieressä olleille idarin merkeille, jota pelkäsin ja meni myös perille asti, vaikka matka oli selkeästi yli 10 metriä, mutta valitettavasti jostain käsittämättömästä syystä päätyi väärään.

Lopputuloksena tyytyväinen ohjaaja, 2-tulos ja 243 pistettä. TSAU:n joukkueen sijoitusta en tiedä, kun joukkuetuloksia ei julkistettu kisapaikalla kuin 3 palkitun verran. Yksilönä sijoitus 19. mikä tarkoitti, että meille löytyy omaksi yllätykseksemme paikka huomiseen finaaliin!

Nyt lepoa ja huomenna raportoidaan, kuinka yksilökisassa kävi.

Video suorituksestamme: (löytyy isompana täältä)

Ei kommentteja: