1.6.11

Paimennusta ja erikoisnäyttely

Lauantaina 28.5. käytiin lyhytkarvapyrrien kanssa iltapuhteiksi paimentamassa Piikkiössä. Mukana Aulis, Pila, Kiva ja Lada. Oli pitkästä aikaa hauskaa. Auliksen kanssa tehtiin vain kaksi kierrosta pyöröaitausta. Pila kävi pyöröaitauksessa ja laitumella. Kiva oli sitä mieltä, että pyöröaitauksessa on ahistavaa ja yritti kovasti hypätä sieltä pois, joten kävi sitten kahdesti laitumella. Lada osoitti hetkellisiä kiinnostuksen merkkejä, mutta tuntui ottavan vielä liikaa painetta lampaista.

Outi ja Taku hakee lampaat laiduntamasta
Kirsi ja Pila pyöröaitauksessa
Kerrankin todistusaineistoa, että Aulis on ihan hallinnassa joskus!
Kiva laitumella. Osa 1. Vielä aika varovaista.
Lada pyöröaitauksessa
Pila ajaa laitumella
Aulis pyörössä, kierros 2.
Kiva syttyi toiselle kierrokselle. (Sori, Heidi)
...mutta myös järjesteli aiheuttamansa kaaoksen.
Lada laitumella
Loppukaneettina tää oli taas hauskaa, mutta Aulis on niin intensiivinen, että sen kanssa on ohjaajallakin muutaman minuutin jälkeen takki tyhjä. Tällä kertaa kuitenkin kehitystä oli tapahtunut niin, että alkukankeuksien jälkeen itse muistin vanhan ohjeen ja kun ei tiedä mitä on tapahtumassa, pysäytä koira ja mieti. Sen verran kuitenkin oli hauskaa taas, että tuli saman tien ilmottauduttua 5 kerran kurssille, joten maanantaista 6.6. eteen päin jatketaan paimennusta maanantaisin.

Sunnuntaina vuorossa oli erikoisnäyttely. Siitä ei ihan kauheasti kerrottavaa, vettä tuli vaakatasossa ja olin hetkessä luihin asti jäässä. Pieni esiintymisharjoittelu kuitenkin oli jo auttanut, eli kehässä meni homma ihan ok ja liikkuminen onnistui kohtuullisesti ilman hirttäytymistä ja haukkumista. Tuomarina oli Guido Massimello Italiasta.

Kuva: Heidi Utriainen
"Chen entre le face rase / demi-longue. Dans le carrét. Exc. tete. Bonne porte d'oireilles. Oeil un peu claire. Bonnes angulations. + aplombs. Rase de tapis."
Kuva: Heidi Utriainen
Kiinnostavaa ehkä oli, että arvostelussa ei mainittu liikkeistä mitään, vaikka minulle tuomari kehui liikkeet täydellisiksi ja rakenteen täydelliseksi FR:n rakenteeksi, mutta hänen näkemyksensä mukaan naamassa oli muutama haituva liikaa. NUO ERI NUK 1 oli tulos. Ja sitten kotiin saunaan sulamaan.

Seuraavat näyttelyt onkin sitten heinäkuussa Pariisissa Ranskan Voittaja ja Maailman Voittaja, mutten muista kummassa järjestyksessä.

Ei kommentteja: