28.6.11

Juhannuskisat

Juhannus tuli vietettyä TSAU:n juhannuskisoissa. Kummallakin koiralla oli viikonlopulle 4 rataa. Ellan radoista ei juuri kerrottavaa, siellä oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä ja samanlaista kuin aina. Olihan sillä kivaakin välillä. Auliksen kanssa kaikki radat oli periaatteessa meille ihan suoritettavia, mutta aina niissä tulee jotain pientä. Ellan radoista ei ole videoita, Auliksen radat alla.Ekalla radalla motivaationtappaja eka rima alas. Ihan surkea hyppy-yritelmä koiralta. Muurin jälkeisen putken jälkeen unohduin arpomaan että miltä puolelta sen hypyn ohi piti mennä, valssi armottomasti myöhässä ja koira jaloille ja rima alas kun ei ollut tilaa hypätä. Keppien jälkeinen pakkovalssi-sylkkäri yhdistelmä oli aika vaikea, esteväli oli ihan tolkuttoman pitkä eikä voinut vetää liikaakaan kun oli takakulmassa putki tyrkyllä ja en osoittanut hyppyä riittävän hyvin vaan koira luki puomin. Puomilla oikea takajalka haroo ylösmenolla tyhjää, mutta pysyy sentään.

Toisella radalla eka rima pysyy, mutta pudotetaan kakkosrima. Muuten menee ihan käsikirjoituksen mukaan ja yllätyksekseni selvitään myös lopusta ilman pyörähdyksiä.

Kolmannella radalla taas eka hyppy niin surkea yritelmä, että harkitsin jo hetken radalta poistumista saman tien, mutta kun koira otti sen hups, sori -ilmeen, niin päätin että jatketaan sitten. Vauhtia oli kakkoshypylle niin vähän, että kääntyi turhan tiukasti ja siinä väärä pää putkesta ja keinun jälkeen huolimattomuusvirhe ja en ottanut koiraa kunnolla vaan se luki kepit.

Sunnuntaina olikin sitten vähän vaikeampi rata. Alku oli paha, mutta päätin yrittää twistillä, mikä oli ihan tuhoon tuomittua kun kulma oli niin ohut, että koira tuli ihan tolkutonta vauhtia ja olin vielä aivan myöhässä, mutta selvittiin oikeaan suuntaan. Välistävedossa A:n jälkeen hartialinja jää huonoksi ja siinä tulee vähän neuvottelua, josta kielto. Tuomarin mielestä puomin jälkeinen takaakierto olisi pitänyt ohjata oikean siivekkeen kautta, mutta kauemman siivekkeen kautta sai koiralle oikeasti paremman linjan putken oikeaan päähän, joten valitsin sen. Viimeinen este oli sellainen perinteinen "ohjaa, älä oleta" -tilanne. Kympillä kuitenkin voitettiin rata, joka ilmeisimmin oli melko paha, kun yhteensä 2 koiraa sai tuloksen, kakkoseksi tullut 5:lla ja 7 sekunnin yliajalla.

Tuloksella ei enää sunnuntaina ollut kyllä yhtään mitään väliä, tärkeintä oli, että pitkin viikonloppua otetut hyppysulkeiset lämmittelyesteillä ilmeisesti tuotti tulosta ja olin tosi tosi iloinen, että sunnuntaina ei tullut yhtäkään rimaa alas vaikka ohjauskaan ei ollut ihan spot on. Päätavoite oli, että ensimmäinen rima ei putoa.

Nyt saa onneksi virallisista kisoista pitää kuukauden verran taukoa ja seuraavan kerran varmaan startataan Raumalla heinäkuun lopulla.

Ei kommentteja: