12.6.11

Helleratoja Riihimäen tyyliin

11.6. startattiin Riihimäellä pari rataa. Olihan ne pakko käydä juoksemassa, kun kesällä ei lähimaastossa tunnu juuri kisoja olevan ja en jaksanut helatorstaista juhannukseen asti odottaa. Ja kun en sen pelkän yhden radan takia viitsinyt ajella, niin tulipa sitten otettua myös ns. turha hyppyrata vaikka hyppyluva meillä on jo.Paikalle tullessa auton mittarin mukaan ulkolämpötila oli +32 astetta. Auto saatiin hallin seinustalle varjoon kuitenkin. Agilityrata, jonka tuomaroi Kari Jalonen kisattiin sisällä, missä oli todella seisova ilma ja haisi ja tuntui saunalta. Eikä hyppyrata ulkona (tuomarina Esa Muotka) ollut paljon raikkaammissa olosuhteissa.

Ensimmäisellä radalla lähtö loistava, ei mitään nytkimisiä tai muita, vaan ihan tatti istuminen. En odottanut, että käännökset olisi olleet niin hyviä kisoissa kuin olivat ja kolmosesteeltä kuvittelin että mulla on kiire vitosen takaaleikkaukseen, missä rytmitys tuli ihan vääräksi ja koira luki käännöksen väärään suuntaan mitä yritin korjata hihkaisemalla jotain perään, mikä johti riman putoamiseen. Keppien jälkeisen muurin jälkeen myös tuli liian tiukka rytminvaihdos eikä koira ollut vielä lukinnut putkea ja lähtikin mukaan mun liikkeeseen. Olisi pitänyt tietysti tajuta, että muurin jälkeen kun tullaan sokkona pitää ohjata huolellisemmin kuin hypyn jälkeen, josta koira näkee avoimesti mitä takana on. Renkaan jälkeisen  käännöksen kerääminen oli ihan huikean hieno ja muutenkin käännökset oli tänään hyviä. Tuloksena vaan hyl, eli ei olla edelleenkään lähempänä kolmosia.

Toinen rata oli hyppyrata, joka tuli hieman yllättäen. Ekan radan jälkeen käytiin vähän kävelemässä ja en tajunnut, että olisi ihan niin kiire. Sisällä oli meidän jälkeen vain seitsemän koiraa, mutta ulkona oli vielä edellinen luokka vauhdissa. Kävellestä tullessa koira autoon ja kuulin kuulutuksen, että agilityradan palkintojenjako. Sitten radan reunalle katselemaan miten se menee ja odottamaan rataantutustumista, joka oli jo mennyt. Tämän havaitsin siinä vaiheessa kun ensimmäinen koira kuulutettiin radalle. Äkkiä sivusta katsomaan miten tää voisi mennä ja missä esteet ehkä on suurinpiirtein ja hakemaan koira ja sitten olikin enää kolme koiraa ennen meitä. Jossain kohdissa ohjaus vähän tökki eikä ollut ihan niin sujuvaa ja määrätietoista, kun piti putkien aikana yrittää esimerkiksi hahmottaa missä seuraavat esteet on tarkalleen ja tehdä nopeita päätöksiä että mitkä hypyt pitää kerätä ja mitkä saa hypätä suoraan. Selvittiin kuitenkin radasta parilla pienellä työtapaturmalla. Ensimmäinen rima tuli alas kun koira jostain syystä ponnisti liian kaukaa. Olisinko jättänyt vähän lähelle kun siinä oli ajanoton kaapeli ja jostain syystä en tykännyt että koira juoksisi sen yli. Myös takaosassa tuli yksi rima alas, missä hyppy näyttää niin huonolta, että olisiko tullut joku liukastuminen siinä tai aurinko sokaissut hetkeksi niin ettei hahmottanut, mutta joka tapauksessa rima tuli alas huonolla hypyllä. Viimeisen putken jälkeen ollut ohuessa kulmassa ollut hyppy hieman jännitti että kummalta puolelta koira sen ottaa, mutta onneksi luki ohjauksen ihan oikein päin ja korjasi linjansa. 10 virhepistettä siis, reippaasti nopein aika ja 3. sija.

Seuraavaksi kisaillaan TSAU:n juhannuskisoissa Tuorlassa. Yleisesti olin tyytyväinen, että lähdöt oli tosi rauhallisia ja hallittuja, nyt pitäisi vaan saada pidettyä ohjaus ehjänä ja saada aina se yksi pieni virhe pois sieltä radalta.

Ei kommentteja: