23.8.06

Poutasäässä treenaaminen on mukavaa

Tänään taas ei pitkästä aikaa satanut, joten iltalenkkiä piti aikaistaa valoisaan aikaan ja päästä treenaamaan. Pettymys oli suuri, kun Kultanummen kentällä oli parikymmentä kovasti huutavaa nahkaisen pallon perässä juoksevaa ukkoa, mutta onneksi kakkoskenttämme oli kuin olikin vapaana ja päästiin hyödyntämään mukava poutasää.

Valmisteluiksi ruutu kentällä merkkeineen ja avustaja salakuljettamaan pallo ruutuun. Ensin otettiin seuraamista kaikissa askellajeissa, jossa meinasi koira hajota aluksi liitoksistaan ja tekniikka oli kyllä sen näköistäkin, mutta tasaantui kyllä. Juoksu tuntuu nykyään olevan melkein paras askellaji. Sitä kai treenaaminen teettää, että viimeksi kuntoon treenattu on aina parasta. Tarkoitus oli ottaa yksi luoksetulo suoraan sivulle asti, mutta tällä kertaa koira hyppäsi niin härskisti polvea päin, että oli pakko ottaa toinen, joka olikin sitten todella siisti. Merkin kautta ruutuun taas nykyään ihan rutiinilla, tarkasti ja kovaa - todella kovaa. Yksi ohjattu nouto, joka viimeaikaisten ongelmien jälkeen oli niin nätti, nopea ja itsevarma, että raavas mieskin melkein liikuttui. Palloleikkinä parit luoksetulon pysähdykset, jotka oli erittäin terävät. Kun kerran oli into päällä, niin otettiin vielä metallikapulaa pitkillä heitoilla tasamaanoutona, jossa koira yltyi palautuksessakin oikein laukkaamaan. Lopuksi vielä pallonheittoa niin, että piti pysyä maassa kunnolla siihen asti, että saa luvan lähteä perään. Hieman ongelmia kyynärpäiden nousemisen kanssa palloa heittäessä, mutta korjaantui parilla toistolla, kun aina kyynärpäiden noustessa kävin itse hakemassa pallon ja homma uusiksi.

Tänään tuli lopulliset TSAU:n piirimestaruus TOKO-joukkueiden kokoonpanot. Mut oli nimetty myös kakkosjoukkueen joukkueenjohtajaksi. Pitäisi varmaan kutsua joukkue kerran tai pari treenaamaan ennen kisaa.

Ei kommentteja: