27.8.06

Luonnetesti

Tänään käytiin harrastamassa jänniä juttuja City-Puudeleiden luonnetestissä Oulunkylässä. Tuomareina Marja Malmisalo ja Bengt Söderholm. Keli oli vaihteleva, mutta onneksi oman testimme aikana paisteli aurinko mukavasti.

Luoksepäästävyys normalia Ellaa. Leikittämisessä ensin oli vähän kiinnostunut, että missä oikeastaan ollaan, mutta lähti kuitenkin leikkimään normaalisti ja repi patukkaa sekä minun että tuomarin kanssa. Kelkassa ensireaktiona mennä hyvässä ryhdissä kelkkaa vastaan, sen jälkeen kelkka haukuttiin ja yritettiin väistää. Kelkan pysähtyessä kohdalleni lähti kiertämään kelkkaa narun mitan päässä ja heti kun käännyin kelkkaa kohti meni haistelemaan sitä. Hyökkäyksessä ei yrittänyt puolustaa, ilmoitti uhan haukkumalla ja vetäytyi taakse. Ei antanut hyökänneen tuomarin koskea, vaan yritti vetäytyä tilanteesta. Palautui kuitenkin välittömästi kun lähdettiin pois ja nosti parin metrin kävelyn jälkeen hännän pystyyn. Kummitusta säpsähti ja haukahti sille, tynnyriä säikähti vähän enemmän. Murahti korkealla olleelle tynnyrille jo ohi mennessä ja tynnyrin rämistessä alas väisti ihan oikeaoppisesti. Toisella kierroksella kummituksen ja tynnyrin ohi ei juurikaan välittänyt kummituksena toimineesta haalarista. Tynnyri jännitti vähän enemmän, mutta ei tarvinnut raahata koiraa mukana vaan tuli ihan reippaasti itse. Pimeän huoneen suoritti hienosti ilman apuja. Seinässä haukkui hyökkääjälle ja lopulta lähietäisyydellä väisti ja palautui välittömästi sylikoiraksi uhan päättyessä. Laukauskokeessa ensimmäisellä laukauksella kääntyi ampujan suuntaan ja ilmoitti haukahduksella. Toiseen ei reagoinut.

Tuloksena:
  1. Toimintakyky +1 Kohtuullinen (15)
  2. Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (1)
  3. Puolustuhalu +1 Pieni (1)
  4. Taisteluhalu +3 Suuri (30)
  5. Hermorakenne +1 Hieman rauhaton (35)
  6. Temperamentti +3 Vilkas (45)
  7. Kovuus +1 Hieman pehmeä (8)
  8. Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (45)
Laukauspelottomuudesta laukausvarma ja loppupisteet 180.

Ei suuria yllätyksiä oikeastaan ja oikeastaan muuten suurinpiirtein sellainen tulos kuin mitä olin arvellutkin. Terävyyttä ja puolustushalua en tosin ollut uskaltanut edes arvailla, kun olivat itselleni tähän päivään asti täydellisiä arvoituksia - ei ole oikein ollut sellaisia tilanteita minkä perusteella niitä voisi arvioida.

Toimintakyky olisi ilmeisesti ollut jopa suuri, jos olisi vielä osoittanut puolustuskokeessa jotain toimintaa. Vilkkauden osalta reagoi kaikkeen välittömästi, muttei häiritsevästi. Laukauksissa vain ilmoitti ensimmäisestä laukauksesta. Moottori, millä tämä koira toimii on suuri taisteluhalu.

Ei kommentteja: