17.8.06

Pikkuisen tokoa ja vähän ajatuksia agilitystä

Tänään käytiin Tuulissuolla, mutta siellä ei Ellan kanssa tällä kertaa treenattu, agilityn osalta lepäillään lauantain villakoiramestaruuksia varten. Illalla otettiin kotipihalla idarin pysähdykset, jotka se tuntuu nykyään osaavan myös treenatessa eikä vain kisoissa. Ehkä ei tarvikaan hankkia sitä "kyllä se kokeessa osaa" -paitaa, jota aloin jo harkita, kun kokeissa nämä onnistuu, mutta treenatessa on hankaluuksia. Kaukot myös hyvät ja kiertyminenkin on vähentynyt. Toisen sarjan pysyi jo ihan suorassa. Hieman toispuoleinen taaksepalkkaus tuntuu auttavan pikkuhiljaa. Lopuksi otettiin pallopalkalla merkille menoa ja siitä lähtösuuntia toisille merkeille, mikä tuntuisi olevan Ellan mielestä kiva leikki.

Agilityn suhteen jatko on vakavassa harkinnassa. Olen ehkä tullut siihen tulokseen, että pienryhmätreeni TSAU:n malliin ei sovi mulle. Enemmän hyötyä tuntuu olevan tiettyjen pienten osa-alueiden treenaamisesta tietoisesti omalla ajalla ja omaan tahtiin. Ja olen ehkä vähän huono koulutettavakin, kun mulla on usein vahva kuva siitä, miten mä haluan tehdä asioita ja miten haluan että koira tekee asioita, mikä saattaa tehdä musta sen tuntuisen, etten ole kovin vastaanottavainen. Nykyinen pienryhmä on myös huonoon aikaan, kun sinne pitää mennä käytännössä suoraan töistä. Täytyy harkita vakavasti, että saanko mielestäni harjoittelupaikkamaksulle vastinetta, jos en aio pienryhmään osallistua tai kuulua. Ja tietty sitä, että onko jäsenyydestäkään juuri iloa, jos ei ole harjoittelumahdollisuutta.

Hauskaa oli kuitenkin huomata, että TSAU:n johtokunta on tehnyt avoimmuuden nimissä 1,5 vuotta sitten ehdottamani päätöksen julkaista johtokunnan pöytäkirjat jäsenille. Silloin johtokuntatyöskentely oli kovin salaista.

Ei kommentteja: