13.7.10

Viimeistelytreeni ja vieraan paikan treeni TSAU:lla

Oman hallin ollessa vuokrattuna koko viikoksi Agilityliitolle maajoukkuekarsintojen takia piti käydä naapurikentällä ottamassa Ellan kanssa viimeistelytreeni ja Aulikselle vähän treeniä vieraassa paikassa. Treenit hoidettiin 8:lta aamulla, jolloin oli vain 26 astetta lämmintä.

Auliksen kanssa otettiin hallissa kontakteja, jotka oli ihan jees, tosin nyt pitää taas ottaa ja otettiin tuollakin tehokuuria siitä, että puomilla mennään puomin päähän eikä pudoteta jalkoja lopussa sivuun. Ekassa sessiossa tosin sit alkoi vähän ohjaajan hermorakenne pettää, kun piti ottaa kääntyviä hyppyjä ja kun hallissa on joka puolella kontaktiesteitä, niin sinne se aina karkaili. Muuria käytiin sentään opettelemassa, mikä meni ihan ok. Nyt pitää oikeasti alkaa opettaa haltuunottoa niin että saan koiran tulemaan vaikka se olisi nähnyt jonkun kontaktiesteenkin, alkaa noi kontakteilla nokkimiset olla vähän turhankin pakkomielteistä puuhaa!

Ella otti ulkokentällä höpöhöpötreeniä eli vaan irtoilemista ja pallonheittoa ja pari takaakiertoa sekä kontakteja. Tällä hetkellä treeniolosuhteissa A:sta on tullut parempi ja puomi vähän hitaampi, mutta kumpikin alkaa olla ihan ok. Täytyy edelleen vahvistaa loppupäätä vaan esteen sivusta heittämällä  (tämä myös Auliksella).

Auliksen kanssa otettiin ulkona vähän kääntyviä hyppyjä kun oltiin käyty vähän aikaa autossa palautumassa. Nyt nämä sujuikin hyvin ja otin tällä kertaa vähän matalammalta aloittaen. 45-senttisenä oli aivan loistavat ja tästä saatiin nosteltua niin, että 55-senttisenäkin keräsi oikein hienosti. Palkaksi lopuksi pääsi tekemään pari putkea ja pari kontaktiestettä. Tehtiin myös keinu ekaa kertaa radalla. Nyt pitäisi opettaa ehdottomasti kuuntelemaan ja havainnoimaan onko kyseessä puomi vai keinu, kun ensimmäinen toisto meinaa herkästi mennä lentokeinuksi, mutta ei sentään hidastanut puomia yhtään. Kepit tehtiin kertaalleen myös ilman ohjureita. Ei olleet mitenkään erityisen nopeat nyt, mutta keskittyi ihan loppuun asti. Pitää vahvistaa ohjureilla taas kunhan oma halli vapautuu.

Ellan kanssa otettiin loppuun vielä pari kontaktiestettä ja parit kepit ja hiukan lisää pallonheittoa ja nyt se on valmis karsintoihin - vaikkakin luultavasti vaan ollaan täyttämässä lähtölistaa ja tuhlaamassa kaikkien aikaa, mut on sentään maksettu.

Ei kommentteja: