31.7.10

Hyppyjumppaa ja ratatreeniä

Viikolla käytiin kerran aikaisemmin myös ottamassa hyppyjumppaa, jolloin otettiin Susan Salon treeneistä bend workiä ja distance gridiä. Bend workissä Ella otti alkuun kaarteissa ylimääräisen askeleen ennen viimeistä hyppyä (ja Into teki saman). Aulis oli tässä ihan guru. Distance gridissä Ellan kanssa päästiin ekalla kerralla 8 jalasta noin 11 jalkaan ja siitä pidemmissä alkoi tulla herkästi toinen laukka hyppyä lähestyttäessä. Aulis tuntuu näissä olevan luonnonlahjakkuus ja ainakin 18 jalkaa meni vielä yhdellä välilaukalla mainiosti ja siitä pidemmäksi en sitten halunnutkaan toistaa.

Tänään otettiin progressive gridiä, Ellalla aloitettiin 3-4-5-6 jalasta. Ellalla on ilmeisesti hyvä hahmotus siitä, mitä edessä on, koska ylimääräinen askel tuli ekalla kerralla toiseksi viimeiseen väliin - ei viimeiseen, mihin sitä eniten odotin, mutta tämä lähti kuitenkin sujumaan hienosti. Seuraavalla kerralla ehkä yritetään venyttää vielä hieman. Auliksella otettiin muutama toisto aloittaen 4-5-6-7 jalasta, mutta tämä vaikutti olevan vähän lyhyt, joten ensi kerralla enemmän. Pitäisi varmaan alkaa uskoa, että se on iso koira ja sillä on pitkä laukka.

Ratatreeninä otettiin molempien kanssa eilisissä treeneissä käyttämäni rata:


Ellan kanssa tämä sujui yllättävän hyvin. En lähtenyt tekemään pakkovalssia tässä vaiheessa kakkosella kun se ei sitä osaa enkä jaksanut alkaa opettaa, vaan heitin taakse ja valssasin toisen siivekkeen ympäri heittämään sen kolmosen yli, josta valssilla putkeen. Kaikki sujui oikeasti tosi hyvin ja teki kaarteita ihan vauhdikkaasti, mutta otettiin kuitenkin vähän välipalkkoja eri kohdissa.

Auliksesta olin kovin yllättynyt, että sen kanssa oikeasti tuon alun pystyi tekemään samalla lailla kuin Ellalla. Se siis vihdoinkin esteiden suorittamisen lisäksi myös lukee ohjausta. Omassa sijoittumisessa on vähän hankaluuksia enemmän, kun en ole vielä tottunut ja meinasin jatkuvasti takaperin kompastua kakkosen toiseen siivekkeeseen. 5:n jälkeen käännös putkeen oli myös vaikea, kun yritti hakea kovasti A:ta takakautta. Myös lopun vääntö meni hyvin. Otettiin myös kepit ekaa kertaa radalla ja meni oikein hyvin, tosin oltiin ensin toisella kentällä otettu kepit yksittäisenä esteenä. Ja rengaskin sujui hyvin. Keppien jälkeen sitten vaan oli kova hinku A:lle. Ennen loppusuoraa olevassa kiepautuksessa oli myös 17 houkutteleva ennen kuin 16 oli kierretty ja jos peitin 16:n niin 8 houkutteli hyvin takana. Eli sijoittumisen ja liikkeen kanssa on tositosi tarkkaa. Kaikenkaikkiaan olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, että tuon pystyi tekemään!

Ei kommentteja: