21.7.10

Pienet agilitytreenit

Tänään käväistiin taas etäpäivän kunniaksi pikaisesti treenailemassa agilityä kummankin koiran kanssa. Ellalle naksuteltiin ekana pelkkiä kontaktien alaosia esteen sivusta. Aulikselle tehtiin myös A ja puomi, jotka kummatkin ihan superhienoja tänään ja puomillakin meni taas vauhdilla päähän eikä pudottanut jalkoja sivusta. Lisäksi otettiin keppejä, joissa tuntuu olevan murheena kaksi viimeistä väliä, mutta parilla toistolla tämäkin meni oikein hienosti ilman ohjureita. Aloituksetkin on hienoja ainakin helpoista kulmista. Vielä ei ole pujottelu ihan niin varmaa, että olisin uskaltanut ottaa vaikeita sisäänmenoja ilman ohjureita, mutta ohjureilla hakee kyllä ihan mitä vaan mistä vaan. Ja teki muuten Aulis todella hienosti myös maksimuuria tänään ilman minkäänlaisia ongelmia!

Kuva: Maria Salonen (10.7.2010)

Toisella kierroksella Aulis kävi kokeilemassa pientä radanpätkää. Ei ollut ihan työkaluja vielä riittävästi, että pystyisi tekemään pitkiä teknisiä ratoja - jossain vaiheessa tuntuu karkaavan käsistä ja sit kun lähtee niin lähtee ja kovaa ja pitkälle. Yleensä päätyy jollekin kontaktille.

Kuva: Laura Lehtismäki

Ellan kanssa toisella kierroksella tehtiin rataa myös ja yritin hiukan saada vauhtia vaikeisiinkin paikkoihin. Välillä menee vähän arvaksi, että mihin menee, mutta meni sentään tänään reippaasti, tosin tarkkana saa olla ohuissa kulmissa, tällä hetkellä takaakierrot on melkein varmempia kuin ohjaajan puolelta suoritetut mikä ehkä pitää ottaa huomioon ratasuunnittelussa. Pitäisi ottaa Ellan kanssa taas tekniikkatreenejä ihan vaan sillä ajatuksella, että tehdään parilla esteellä yksittäisiä ohjauksia ja saadaan korkeaa palkkaustiheyttä. Ellasta piti lisäksi ottaa mun kanssa kuvia IMCA:n luetteloon taas.

Oikeastaan kummankin koiran kanssa pitäisi nyt tehdä ohjaustekniikkatreeniä että ymmärrettäisiin toisiamme mahdollisimman hyvin. Esteet nää kuitenkin pääasiassa osaa ja hakeutuu esteille.

Ei kommentteja: