7.7.10

Möllikisat tassukalliolla

Aulis vietti helteistä kesäiltaa Salossa koirakerho Tassut ry:n epävirallisissa agilitykilpailuissa. Koko ilta oli ukkosta enteilevää painostavaa hellettä. Rataa katsoessa oli pari yllätystä, jotka aiheutti lisäjännitystä. Radalla oli kakkosesteenä rengas, jota ei siis olla koskaan tehty radalla ja sen kanssa on vähän ollut treeneissä ongelmiakin. Lisäksi radalla oli muuri, jota ei ole kai koskaan tehty. Lähtöön mennessä jännitti varmaan enemmän kuin vuosiin, ehkä samaa tasoa kuin Ellan ensimmäisten kisojen jännitys..

Lähtökontrolli oli hyvä enkä lähtenyt hiippaillen kuten joskus jännittäessä on ollut tapana, vaan käännyin kuten treeneissäkin katsomaan koiraa ja kutsuin mukaan. En edes huomannut ennen kuin kotona videotarkastuksesta, että Aulis tuli ekasta esteestä ali kun heti lähtöluvan jälkeen aloin keskittyä renkaaseen, jonka se yllätyksekseni suoritti ja sitten unohtuikin ohjaus puomille. Kontaktit toimi kuitenkin ihan mukavasti kun sinne puomille asti päästiin. A:lta lähtiessä mentiin U-putki väärästä päästä, kun koira kääntyi katsomaan ohjaajaa ja käskytin vain putki ja kun pää kääntyi takaisin niin se ohjaajan puoleinen (joskin kauempi) pää osui ekana näkökenttään. Toisella kierroksella onnistuikin sitten jo ihan kivasti kun päätin oikeasti ohjata sen sinne putkeen. Muurilta tuli kielto, kun sitä tuo ei varsinaisesti hae kun ei olla koskaan treenattu. Loppusuoralle lähtiessä mietin rataantutustumisessa että pitääkö eka hyppy ottaa kääntyvänä ja totesin ei varmaankaan. Tämän takia sitten koira hyppäsi niin pitkälle, että hyppäsi ohjaajaa kohti toiseksi viimeisen hypyn eikä ole vielä niin estehakuinen että olisi suorittanut viimeisen. Tämä olikin pisin rata mitä ollaan koskaan edes yritetty suorittaa.



Ei mikään ehjä rata, mutta olen moneenkin asiaan tyytyväinen. Käännökset oli varsin kohtuullisia vaikka pari rimaa taisikin tulla alas. Kontaktit toimii myös kisatilanteessa. Rataan tutustumisessa ja ohjaamisessa on vielä paljon tehtävää että aletaan ymmärtää toisiamme paremmin. Ja jopa tämäkin sekopää toimi hieman eri tavalla vieraassa paikassa - vähemmän itsenäisyyttä ja irtoamista kuin kotihallilla. Tarvitaan siis lisää kokemusta vieraista paikoista ja mielellään myös kisatilanteista. Onneksi syksymmällä taas epiksiä alkaa olla enemmänkin ja kunhan saadaan loput esteet kuntoon niin voidaan alkaa tehdä myös avoimen luokan ratoja. Hyvä alku, mutta vielä kovin kovin kesken.

Ei kommentteja: