5.7.10

Maanantaitreeni

Maanantai-ilta käytettiin taas helteisissä ja pölyisissä olosuhteissa Tuulissuolla. Ellalle tämä oli viimeistelytreeni ensi viikonlopun kisarundia varten (TSAUkkila ja Heinola) ja Aulikselle viimeistelytreeni Tassut ry:n keskiviikon epiksiä varten.

Auliksen kanssa tehtiin möllitasoinen rata lähtövalmisteluineen, maksihypyillä ja mukana myös pituus radalla. Lähtökontrolli oli nyt tosi hyvää. Ensimmäisellä kerralla meni vahingossa puomin alastulosta yli asti ennenkuin pysähtyi (puomi 2. esteenä), mutta tämä johtui varmasti siitä että unohdin pyytää pysähdystä ajoissa. Muutenkin ekalla kierroksella kaikki ohjaus oli vähän myöhässä, mutta kolmannella kierroksella sainkin sitten jo tehtyä tosi kauniin radan. 55cm rimat pysyi kaikki ylhäällä lukuunottamatta yhdellä kerralla viimeistä rimaa, joka tuli alas kun vedin lelun taskusta juuri ennen kuin koira ponnisti. Pituus ja kontaktit kuitenkin toimivat myös radalla. Kääntyvät hypyt hieman vuotaa maksirimoilla, eli näihin pitää panostaa jossain vaiheessa, mutta pääasia oli että sain treenattua radan suorittamista.

Ellan kanssa otettiin nyt sama treeni puomille kuin viime viikolla A:lla. Tämän jälkeen yksittäisenä esteenä puomi meni loistavasti rennosti ja vauhdilla kokonaan ja pysähdys tismalleen oikeaan paikkaan terävästi. Tämä uudella käskytyksellä joka A:lta kopioituna eli kontaktikäsky hyvissä ajoin jo alas tulevan osan yläreunassa kun aiemmin olen pelännyt että tämä vain hidastaa lisää. Eikä saa kääntyä katsomaan koiraa. Lopuksi vielä tein saman radan kuin Auliksen kanssa kun halusin riskillä kokeilla kontakteja radalla. Ja ne onnistui paremmin kuin varmaan koskaan. Kontaktikäsky kummallakin esteellä alas tulevan osan yläosassa ja suunnilleen koiran kanssa samaan aikaan alastulolla eikä tarvi katsella koiraa. Olin tän jälkeen niin onnen kukkuloilla että osasin jopa lopettaa treenaamisen siihen! Nyt kun viel osais kisoissa. Ensi viikonloppuna taitaakin olla pääasiallisena teemana yrittää tehdä kontaktit oikein, millään muulla ei juuri sitten olekaan väliä.

Ei kommentteja: