23.10.08

Omat treenit keinonurmella, valmennusryhmään ja hierontaa

Kesälomapäivän kunniaksi olin vuokrannut ATT:n hallista yhden kentän tunniksi. Tarkoituksena oli harjoitella vieraassa ympäristössä, vieraalla alustalla ja vierailla esteillä. Lisäksi harjoitukset oli suunniteltu niiden ominaisuuksien mukaan, joissa meillä on parantamisen varaa. Yleisesti täytyy sanoa, että tarpeeseen tuli. Kontaktit oli alkuun huomattavasti epävarmemmat kuin omilla esteillä omalla kentällä ja hallissa, mutta näitä saatiin treenattua huomattavasti paremmiksi. Toivomuksena olisi, että saadaan yleistettyä kaikkien esteille ja kaikkiin ympäristöihin. Tämä sama murhe on ollut aikanaan TOKO:ssa, että eri alustat ja paikat vaikuttavat suorituksiin heti, mutta TOKO:ssa on paljon helpompaa harjoitella erilaisissa ympäristöissä. Samat treenit vedettiin myös Inton kanssa.1. harjoituksessa pääasiana oli tiukat käännökset takaisinpäin valssilla. Rata jouduttiin tilateknisistä syistä toteuttamaan hieman eri näköisenä siten, että este 5 oli enemmän vasemmalle puomilta ja kepit enemmän puomin suuntaiset sekä ja esteet 7 ja 8 kääntyivät enemmän puomilta, mutta tarkoitus kyllä täyttyi oikein hyvin. Käännökset oli Ellalla erittäin tiukkoja. Luulen, että tässä -haltuunotto on muuttunut huonoksi sen takia, että sitä on usein käytetty negatiiviseen sävyyn ja ainakin käskyn jälkeen on ollut selviä virheitä ja turhautumista. Suhina toimii selvästi positiivisemmalla asenteella eikä paineista koiraa kuten ihan oikeat suulliset käskyt. Suhinaan on myös vaikea saada ääneen vahingossa ikäviä sävyjä.2. harjoituksessa pääpointteja kaksi eri suoritustavoilla. Estevälit 3-4 ja 6-7 otettiin sekä välistäveto-sylkkäri että valssi-takaa -tekniikoilla. Välistäveto-sylkkäri -vaihtoehto sujui Ellan kanssa hienosti ja pienillä kaarilla, mutta ohjaajalla oli ajoitusongelmia. Kun samalla yritetään päästä eroon taas varmistelusta ja koiran odottamisesta, pitää välistävedoissa kuitenkin muistaa odottaa, että koira on oikealla puolella hyppyä ennen kuin se lähetetään hypylle, ettei tule suoritettua väärin päin. Valssi-takaa -versio oli luonnollisempi ja helpompi, mutta pitää olla tarkkana sijoittumisen kanssa, ettei tuki koiran reittiä esteiden välissä. Kumpikin tapa on hyvä osata kuitenkin riippuen siitä, miten vauhdikkaassa kohdassa tämä pitää tehdä.3. harjoitus olikin vauhdikas ja suoritettiin sekä kuvan osoittamalla tavalla että peilikuvana. Ideana siivekkeen ympäri kiertäminen ja käännös ilman valssia. Eli yllä olevassa kuvassa ohjaaja aloitti kulkemalla suoran esteiden alapuolella ja esteet 4 ja 5 yläpuolella. Ensimmäinen toisto oli hieman epävarma, kun koira kysyi kertaalleen että eikö mentykään suoran takana näkyneelle A:lle, mutta toistoilla kyllä kulki hienosti ja kääntyy todella pienessä tilassa. Ongelmana tässäkin ajoituksena, että vaikka pyritään ohjaamaan edeltä ja ennakoivasti, pitää pitää huolta, että koira menee esteelle asti ennen käännöstä.

Loppuun otettiin vielä naksulla pelkkiä kontakteja, jotka alkoivat sujua ihan kohtuullisesti, mutta tennispallopalkalla alkoi ilmetä taas alaosassa vaanimista, mikä hidastaa lisää. Perinteisesti ongelma on tosin se, että jos pallo on ollut jo pelissä, niin repiminen ei enää kiinnosta. Joka tapauksessa kontaktit saatiin jossain määrin toimiviksi myös ATT:n hallissa, mitä ne ei viime kisoissa todellakaan olleet eikä nytkään ensimmäisillä toistoilla. Hidastus ja pysähdys meinasi tulla liian aikaisin. En tiedä, onko ATT:n esteissä pidemmät laskevat osuudet kuin TSAU:lla vai mistä tämä johtuu, mutta nyt tarvitaan vain opettelua myös muualla.

Illalla olikin sitten vuorossa valmennusryhmän kokoontuminen, jonka tavoitteet allekirjoitan, mutta suunniteltuja menetelmiä en ihan vielä ihan täysin. Lähes kaikki asiat on toki vielä auki, eli katsellaan ja koitetaan pitää positiivista mieltä.

Lauantaiksi pitää onnistua koirankin palautumaan vielä melko kovista treeneistä, joten illalla otettiin lyhyehkö kokovartalohieronta. Lihakset tuntui olevan hyvällä mallilla eikä mitään isompia jumeja löytynyt ja iltalenkilläkin liikkui kauniisti ja joustavasti.

Ei kommentteja: