1.3.06

Pientä viilaamista ja vähän vaihtelua

Tänään aiheena oli idarin pysähdykset, luoksetulon pysähdykset, kaukot, ruutu, tunnari ja noudot. Otettiin hiukan pidemmät treenit, mutta enemmän vaihtelua. Idarin pysähdykset oli taas sitä normaalia tasoa. Seisomista ja maahanmenoa voisi väittää 100% varmoiksi, istuminen on ehkä 90% varma. Tuntuu siltä, että samassa kohdassa toisen pysähdyksen perään tehtynä istuminen saattaa päätyä siihen juuri äsken tehtyyn asentoon, oli se sitten seisominen tai maahanmeno. Voisi ehkä treenata jonain päivänä pelkkää istumista, jos siihen saisi rutiinia ja onnistumisia ja seuraavana päivänä kokeilla osaako vielä seistä ja mennä maahan.

Luoksetulon pysähdykset oli "ihan hyviä". Ainahan liikkeitä voisi tehdä hiukan terävämmin ja hiukan nopeammin, mutta annettakoon pieni lepsuus anteeksi, ollaan kuitenkin parina päivänä oltu metsässä juoksemassa ja loikkimassa lumihangessa kaulaa myöten isompien perässä, joten voi olla että kroppa on vähän väsy.

Kaukot sujuu hyvin, lähinnä tuntuu että käsimerkit vähän tekee suorituksista epätarkempia. Seiso-istu-seiso -yhdistelmät sujui hyvin, samoin maahan-istu-maahan ja yksi sarja tehtiin taakse palkaten, missä oli kaikki asennonvaihdot ja tänään en olisi parempaa jaksanut vaatia.

Kaksi kertaa otettiin ruutu sisällä käytävällä koira eteisessä odottamassa ja ruskea nami ruskealla matolla. Kummallakin kerralla hieman eri kohdissa meni suoraan täsmälleen oikeisiin kohtiin ja menin itse perässä ruutuun palkkaamaan.

Metallinoutoa otettiin kahdella eri kapulalla siten, että vein kapulat. Meidän parketilla ei saa heitellä noutoesineitä. Sujui hyvin, vaikka kapulat on ehkä 4-kiloiselle koiralle vähän isoja vanhan mallisia 164-grammaisia. Oma kevyempi malli on autossa. Tunnarin otin kerran ihan vain etsintäharjoituksena olohuoneesta. Meni niinkuin pitikin, pitäisi ostaa säkillinen kapuloita ja alkaa harjoitella enemmän oikean valitsemista. Lopuksi otettiin tunnaritikulla pari ihan oikeaa noutoa, kun en viitsi paljon isompia tavaroita heitellä tai alkaa olla lattiat ja ovet vaarassa. Nekin meni vanhaan malliin eikä ollut edes varaslähtöongelmia.

Melkein ehdotin että olis mennyt Kultanummen kentälle ottamaan ruutua, mutta ehkä se ei 30 sentin hangessa ole mitenkään mieltäylentävää ainakaan 30 senttiä korkealle koiralle. Lumi on kivaa, mutta kevätkin voisi tulla että pääsis ulos treenaamaan ja saisi enemmän vaihtelua treenaamiseen. Pitäisi ehkä myös viritellä ihan oma hyppyeste pihanurtsille kun ilmat lämpenee.

Ei kommentteja: