23.2.06

Ruutua, luoksetuloa, kaukoja, idaria

Eilen käytiin Kultanummen kentällä taas opettelemassa ruutua. Ekalla kerralla otettiin tyhjä ruutu, jonka kävin rakentamassa sillä aikaa kun Ella oli näkösuojassa. Juoksi mallikkaasti suoraan ruudun takareunaan, mutta kuuli seiso-käskyn vasta toisella kerralla, siihen asti nuuski. Toisella yrityksellä jätti homman kesken. Tauon jälkeen meni taas ruutuun mallikkaasti. Ruudun siirron jälkeen meni pallolla varustettuun ruutuun taas mallikkaasti, toinen yritys tyhjään ruutuun, jätti taas kesken ja meni kulmamerkille toisella käskyllä. Ei oikein hahmota ruutua, jos palkka on näkyvästi ohjaajalla tai ohjaaja on juuri laittanut palkan taskuun, mutta ilmeisesti menee kyllä ekalla kerralla ihan hienosti. Päätin, että täytyy ehkä vahvistaa naksulla ruutua.

Lisäksi otettiin luoksetulon pysähdyksiä ensin ihan luoksetulosta. Ekalla maahanmenokäskyllä pysähtyi seisomaan. Toisella yrityksellä meni liikkeestäkin maahan. Otettiin vaihteluksi myös seisomista, ettei se unohdu. Täytyy harjoitella lisää, että oppii kuuntelemaan, mikä käsky tulee. Taitaa AVO-luoksetulo olla liian tiukkaan lihasmuistissa. Otettiin vielä muutama kumpaistakin asentoa ohjaaja juoksee pallon kanssa takaperin koiran edellä -tekniikalla ja asennot oli poikkeuksetta oikeita. Täytyy kiinnittää huomiota, että maahanmeno tehdään loppuun asti.

Tänään otettiin sitten ruudunhahmotusharjoituksia pienellä ruudulla sisätiloissa naksun kanssa. Ensin meinasi mennä aina etukulmien merkeille, mutta pikkuhiljaa alkoi hahmottaa sisäpuolelle menemistä. Laitoin pari kertaa makupalan ruutuun, jotta menisi suoraan ruudun takaosaan keskelle, jonka jälkeen myös naksutellen ilman ruutuun vietyjä makupaloja meni jo melko hienosti.

Otettiin sisällä myös luoksetulon pysähdyksiä. Seisomista pitää alkaa reenata uudelleen, siitä on tullut vähän löysä, mutta kokemuksella se varmaan korjaantuu niin kuin aina ennenkin. Jätin myös löysät seisomaan jäämiset palkkaamatta ja otettiin uusi yritys ja pallo lensi vain terävästä pysähdyksestä. Myös käskyn sävyyn pitää kiinnittää huomiota, ettei sano sitä liian löysästi. Maahanmenot menikin tänään hienosti sekä luoksetulon yhteydessä että takaperin juosten.

Meinasin ottaa vielä pallo taskussa kaukot kertaalleen ihan kunnon sarjana, mutta seiso maahan -yhdistelmä meni sen verran kympin arvoisesti että totesin, että jätetään tähän, kyllä ne istumiset onnistuu sitten myöhemminkin ja palkkasin pallolla taakse. Homma ilmeisesti toimii nyt kun tekniikka on hallussa ja matkan kasvaessa - tänään jo noin 5m - myös sivulle kiertyminen on loppunut, kun palkka ei ole enää kädessä etuviistossa.

Lopuksi vielä otettiin idioottirinki sohvan ympäri. Ensimmäisellä yrityksellä seisominen oli niin hidas ja koira vielä kääntyi kun tulin sen taakse, että päätin ottaa alusta. Toisella menikin jo ihan niinkuin pitikin ja kaikki asennot oikein. Istuminenkin oli oikein terävä ja varma eikä ollut pienintäkään epäröintiä että pitikö istua vai mennä maahan.

Ei kommentteja: