27.2.06

Alamäkiäkin mahtuu matkaan

Joskus TOKO-treenaamisessa tuntuu tulevan päiviä kun kaikki liikkeet hajoavat käsiin. Tänään otettiin vähän ruutua sisätiloissa ja tuntuu olevan niin, että missä tahansa ruutu toimii - yhden kerran ja välissä pitää tehdä muuta tai huijata että ruutuun on viety jotain. Muuten voikin olla, että tulee ehdotuksia että piti mennä etukulman merkille. Tietty se riittää kokeessa että koira osaa mennä ruutuun kerran, mutta olis jotenkin kiva jos ruutukin olisi liike, jonka koira vaan osaa missä ja milloin tahansa. Lisää toistoja vaan ilmeisesti tarvitaan ruuduilla, jotka on rakennettu koiralta näkymättömissä ja palkka on kaukaa katsottuna piilossa. Kelit ei vaan vielä oikein suosi tuota ulkona treenailua hirveästi - etenkään 30cm korkealla koiralla kun juuri on satanut taas 10cm lisää lunta.

Kaukoja otettiin myös ja ne meni tänään todella hyvin. Tällä hetkellä sitten onkin seisomasta maahanmeno varmaan meidän paras liike, joka oli vuodenvaihteessa vielä ihan nollan arvoinen. Istu-seiso-istu -sarjoissa tarvittaisiin viivoja tai avustaja joka näkee sivusta liikkeen. Seiso-istu toimii takajalat paikallaan, mutta istu-seiso on kaukaa vaikea nähdä. Tänään välimatkana olikin sitten jo 7m mikä alkaa olla sellainen, että en usko että se VOI:n 10m tai edes EVL:n 15m asiaa vaikeuttavat enää sen enempää.

Viimeksi idariharjoittelu meni hyvin, mutta tänään se istuminen oli jotenkin uskomattoman vaikeaa. Onneksi sentään pysähdyksiä sekaisin kokeillessa seiso ja istu ei olleet menneet rikki. Muutaman muistutuksen jälkeen se istuminenkin alkoi tosin sujua siihen malliin sitten taas, että käskyn jälkeen takaa kuului vain kolahdus kun kantapäät pamahti parkettiin.

Luoksetulon pysähdykset vaikutti ensin hyviltä, kun ensimmäinen maahanmeno meni parketilla nelipyöräluisussa, mutta sitten tuli taas vastaan TOKO:n todellisuus. Mulla on koira joka osaa luoksetulosta pysähtyä istumaan! Muutama kerta muistutettiin, että mitä se "seiso" tarkoittikaan niin kyllä sekin sieltä sitten lopulta tuli. Otin myös luoksetulon ihan kokonaisena liikkeenä kahdella pysähdyksellä ihan kokeeksi ja totesin, että toimii (kunhan siis koira ei "seiso" käskyllä pysähdy istumaan). Täytyy varmaan vaan tehdä näihin lisää rutiinia, niin kai ne siitä. Kyllä kai fiksu koira pystyy kolmekin asentoa oppimaan kun on pystynyt kaksi jo. Ja kaukoissa samoja asennonvaihtoja jopa parilla eri tekniikalla. Täytyy toivoa vaan, ettei tule pienen pään kapasiteetti vastaan ennen TVA-titteliä. Saa vaikka unohtaa jotain arkitottelevaisuusjuttuja, jos saa tilaa TOKO-liikkeille.

Ja jos ei kisaaminen suju, niin aina voi harrastaa kokeiden järjestämistä, meitsistä tuli tänään ihan oikea TOKO-koetoimitsija. Agi.fi:n rankingissä ollaan pudottu 10 sijaa eli ollaan nyt numerolla 163 kuuden muun kanssa.

Ei kommentteja: