7.2.06

Lähit (vs. kaukot)

Parina viime päivänä ollaan iltaruualla otettu kaukoja. Tekemisen into on kova, kun kuivamuonan lisäksi pakkasesta tulee mahapullia. Se ligg-maahanmenokin alkaa pikkuhiljaa toimia lyhyiltä etäisyyksiltä. Sunnuntaina oli pesu- ja trimmauspäivä ja tuli leikeltyä taas turkki lyhyeksi kasvattajan jätettyä se melko pitkäksi mammaloman aikana. Korvat ajeltiin tosin jo aiemmin ja hollantilainen kaula.

Tänään otettiin lähejä eli niinkuin kaukoja mutta läheltä. Kaikki asennonvaihdot meni hienosti jopa puolenkin metrin etäisyydeltä ja otin vaihteeksi myös istumisen mukaan kuvioihin. Alkaa olla kohta luottavainen olo, että voidaan ehkä saada jopa pisteitä huhtikuussa VOI:n kaukoista - ehkä jopa enemmän kuin 5, aika näyttää.

Muuten kyllä VOI jännittää. Tänään tein vähän tilastotyötä, kun vihdoin sain kirjoitettua puhtaaksi SVK:n vuoden koira -tulokset ja lähetettyä ne ja katselin jalostustietokannasta hieman tilastotietoa villakoirien viimeisen viiden vuoden tuloksista. Siinä missä ALO- ja AVO-luokissa tuloksia on ollut 92% ja 85% suorituksista, VOI-luokassa suorituksista on päätynyt tulokseen vain 67% suorituksista. Ykkösten osalta tilanne on vielä lohduttomampi, ALO- ja AVO-luokissa ykkösiä suorituksista 42% ja 36% suorituksista, VOI-luokassa ykköstuloksen saa vain 18% yrittäjistä. Onneksi sitten helpottuu ja EVL:ssä ykkösiä tulee jo 23% suorituksista.

Muidenkin tahojen vuoden koira -tuloksia alkaa ilmaantua pikkuhiljaa. Viime vuonna voittamassamme TSAU:n vuoden TOKO-tulokaskisassa jäimme tällä kertaa kolmanneksi surkealla 194 pisteen AVO-suorituksellamme villakoiramestaruuksissa ja villakoirien vuoden TOKO-koirakisassa samoin sijoitukseksi tuli kolmas ja tulokaskisassa kakkonen, tosin erityisesti SVK:n kisassa voitto meni ansaitusti vuoden ainoalle TVA-villalle. TSAU:n tulokaskisan voitto sentään kuitenkin tuli samaan talouteen Intolle kevään 200 pisteen haamusuorituksella ALO:ssa.

Tuli ilmottauduttua agilitykisoihinkin pitkästä aikaa, 18.2. nähdään että mikä on taso. Yhden startin päätin vain ottaa, kun ei tiedä miten monta kymmentä astetta on pakkasta. Jää sitten maaliskuulle pari lahjakorttistarttia.

Ei kommentteja: