23.1.11

Turun KV 23.1.2011 - toinen SERT, ensimmäinen CACIB

Suurimmat uutiset tällä kertaa näyttelyuutisia, joskin mukana myös hieman agilityjuttua lopuksi. Eli tänä aamuna suunnattiin Turun Messukeskukseen Top Dog Show 2011:een, jossa pyrrejä tuomaroi Åke Cronander Ruotsista. Kehä oli ilmoitettu alkavan niin että 9:30 alkaa kehä ja ennen meitä 26 PONia. Aikatauluista sen tarkemmin ei ollut tietoa, joten paikalle tultiin jo siinä puoli kymmenen maissa. Kehä meillä oli auditoriossa ja aika postimerkin kokoinen verrattuna esim. Voittaja-näyttelyn kehiin, joissa oikeasti mahtui liikkumaan.

Kehän ulkopuolella Aulis oli ihan jees ja suht rauhallisesti, mutta kehässä ei sitten ollutkaan niin mukavaa. Tai no paikallaan seisomiset ja tuomarin koplaamiset meni kivasti, mutta liikkuminen oli ihan kammottavaa. Hirveää vetämistä ja ois tehnyt mieli mennä kovaa ja luultavasti huutaa mennessään. Kehässä tuomarikin tuli jotenkin yllättäen koplaamaan koiran välittömästi enkä ehtinyt sitä ollenkaan valmistaa aiheeseen, mutta onneksi tuo ei juuri hätkähdä siitä että vieraat tulee katselemaan ja laskemaan hampaita ja kokeilemaan mitä turkin alta löytyy.

Ihan oikea raviaskel!
Kaksi kierrosta juostiin ympäri ja se oli kyllä tuskien taivalta, mutta kyllä sieltä sitten muutama raviaskelkin saatiin aikaan. Edestakaisin juokseminen oli myös tosi vaikeaa, kun matkaa oli käytettävissä niin kovin vähän.

Arvosteltavana
Arvostellessa tuomari halusi jossain vaiheessa kovasti ottaa kontaktia koiraan ja mulla oli juuri nami kädessä niin eihän pyrri huomannut sen maiskutteluja ja muita omituisia ääniä laisinkaan. Päätin sitten äkkiä syöttää sen namin sille että saa sitten vapautua ihmettelemään myös tuomaria. Arvostelu oli miellyttävää luettavaa ja olin jo varma ettei tuolla liikkumisella edes ERIä saada, mutta ilmeisesti tarpeeksi monta raviaskelta kuitenkin tuli.

Mycket tilltalande helhet. Fin storlek. Välskuret huvud med fint uttryck. Bra öron. Fin hals. Mycket välkroppad för åldern. Goda vinklar. Bra päls, ben och tassar. Rör sig med bra steglängd.

Seuraavaksi tuomari sitten kysyi multa että mitä haluaisit mihin totesin että serti oli kiva minkä jälkeen kehäsihteeri ohjeistettiin antamaan sieltä kaikki.

Saalis
 Tulos siis ERI NUK1 SA PU1 ROP SERT CACIB. Palkinnoiksi valittiin tällä kertaa pokaalien sijasta lahjakortteja, mitkä piti käyttää heti paikanpäällä. Näitä tuli 3kpl 6€ arvoisia ja Hurtta-osastolta löytyi kivan oloinen lifeguard-huivi, jota ajattelin käyttää vetovaljaiden kanssa kun niissä ei ole heijastimia lainkaan. Eli jotain hyödyllistäkin. Kehän jälkeen oli myös pitkä juttutuokio pyrristä haaveilevan pariskunnan kanssa, jotka olivat Aulista tulleet ihmettelemään. Onnea valitsemallanne tiellä!

Näyttelyt on nyt sitten hetkeksi tässä. Erkkariin varmaan mennään toukokuussa ja sitten 2 vuotta täytettyä käydään kaivamassa viimeinen SERT jostain että saadaan kaverista muotovalio. Sen lisäksi sitten hyvin harkiten eli lähinnä jos jossain on joku ihan oikeasti kiinnostava tuomari joka tuntee rotua ja jolta saa oikeasti asiantuntevia mielipiteitä. Tiedä vaikka ranskan erkkariin innostuisi jonain vuonna lähtemään. Ainakin maisemat ovat muiden reissukuvista näyttäneet näkemisen arvoisilta. Jatkossa tosin sitten hieman muistutellaan näyttelyn alla että mites se ravaaminen hoituikaan. Messarissa se meni kuitenkin kohtuullisen hyvin kun oltiin edellisellä viikolla käyty pihassa juoksemassa pari kierrosta iltaisin. Nytkin oli kovasti tarkoitus, mutta unohtui ja sit siitä tuli vähän tämmöstä ryntäilyä. Liekö ollut matkalla agilityesteitä etsimään vai mitä. (aasinsilta)

Agilityä ollaan treenattu viime viikonlopun jälkeen kahdesti. Viikolla käytiin omalla ryhmätreenivuorolla ottamassa pääasiassa lähtöjä ja niiden yhteyteen jotain pientä. Yhden kerran vaipui maahan, mutta kun käskin kaukaa "istu", niin napsahti puoliunesta ikään kuin hereille ja nousi istumaan. Lisäksi otettiin vähän avokulmaa kepeille ja yksi työtapaturma kävi, mut muuten hyvää meininkiä siinä jo.

Tiistaina tein myös sellaisen kulttuuriteon, että osa-aikaeläkepuudeli pääsi mukaan treeneihin ja tehtiin sen kanssa vähän radan pätkiä. Sillä oli aivan fantastiset kontaktit ja hyvä asenne. Suorien ja irtoamisten lisäksi otettiin muutama takaakierto ja twisti ja sujui niin hyvin, että piti lopettaa treenit lyhyeen. Tätä oltiin hakemassakin, vähän sellaista asennetta vaan että tää on hauskaa, kuitenkin kyseessä on periaatteessa "valmis" koira, joka ei jotenkin tunnu treenistä hyötyvän vaan päin vastoin. Nyt voisi Ellallekin alkaa miettiä jotain lämpimiä kisoja tässä kevättalvesta.

Lauantaiaamupäivällä käytiin sitten Kiista- ja Kami-kelpieiden kanssa treenaamassa. Tehtiin pitkästä aikaa vähän vaikeampiakin ratoja ja radalla piti tietty olla myös pöytä, kun ATT:lle on nyt sitten tullut piippari ja tuomaroimaan tulevat tuomarit myös tietää sen. Alkuun oli vähän ongelmia näiden ykkösluokan ratojen jäljiltä, että kovasti oli itsenäistä radanlukua ja unohtui taas pitkästä aikaa paikoin välillä se että mullakin on joku rooli siellä radalla, mutta nyt täytyy keskittyä siihen että se oikeasti lähtee kääntöihin mukaan. Välistävedoissa oli vähän murheita kun oli paikka, jossa toinen este oli niin että en pystynyt antamaan tilaa kunnolla siihen niin meinasi rimaa kolista alas. Lisäksi pitää enemmän treenata korkeammilla rimoilla, kun 55cm takaakierrot onnistuu kutakuinkin 100%, mutta 60cm ei välttämättä muista katsoa missä rima oli ja tulee alas. Pöytä oli jees, yhden kerran meni yli, mutta tämän jälkeen oppi ihan itse siihen jarruttamaan ja pakkovalssitkin onnistui vielä vaikka ei ole varmaan Elinan tekniikkakurssin jälkeen tehty. Paitsi tiistaina kokeiltiin ja silloinkin onnistui. Viimeisellä radan pätkällä otettiin härski 90 asteen avokulma kepeille suorasta putkesta ja päätin että en mene auttamaan, mutta sen verran avustin että laitoin yhden ohjurin ihan alas 2-4 keppiin. Viimeiseksi mielikuvaksi jäi, että tekis mieli mennä 2. tai 3. väliin, mutta pitää muistaa mennä 1. välistä ja siihen sitten lopetettiinkin. Sisäänmenoja vaikeista kulmista pitää nyt oikeasti vahvistaa, että muistaa hakea sitä ekaa väliä. Lähdöt täydelliä jokaisella kerralla!

Viikolla pitäis nyt yrittää pari kertaa ehtiä hallille, että pystyy sunnuntaina sitten luottavaisin mielin kisaamaan kolme rataa. Jos sattuis niin kummallinen flaksi, että kahdelta ekalta tulis nollat, niin viimeinen kisattaiskin sitten kakkosissa jo. Paineita en kyl suostu ottamaan tästä, rata kerrallaan mennään ja kakkosiin joudutaan kun on aika.

Ei kommentteja: