31.1.11

Agilitytreenejä ja kisaamista

Tiistaina käytiin ryhmätreeneissä jotka meni oikein kivasti. Rata ei ollut kauhean suoraviivainen, mutta meni pääosin oikein hienosti. Niistopersjätössä jouduttiin vähän hiomaan ajoitusta, kun en uskaltanut lähteä niistosta ajoissa pois. Lisäksi putkesta tulevaa koiraa kutsuessa omaa sijoittumista säädettiin vähän. Koko treeneissä ei yhtään huonoa lähtöä ja ei tainnut yhtäkään 60cm rimaa tulla alas koko treeneissä.

Sunnuntaina sitten mentiin kotikentälle 3 startin verran kisaamaan. Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. Radat oli niitä ykkösen ratoja, joita olen pelännyt. Tähän asti ollaan pääasiassa päästy kisaamaan radoilla, joilla nopeudet ei pääse kasvamaan tolkuttomiksi ja on pystynyt myös ohjaamaan rauhallisesti ja huolellisesti, mutta nyt oli kiirettä. Ensimmäisellä radalla jäi pienestä kiinni, kun yksi rima tuli työtapaturmana alas. Ensimmäinen rata oli rauhallisimmin tehtävissä. Toinen rata oli paikoin aika paljon hätäisempi ja koira vähän pääsi varastamaan lähdöstä. Este 3 oli hankalassa kulmassa ja rima tuli alas. Lisäksi pudotettiin vielä lähellä putkea ollut rima, kun putkesta tultiin miljoonaa ulos ja hylly tuon hypyn jälkeisen hypyn ohittamisesta puomille. Hyppyrata oli sitten se kaikkein kammottavin. Lähdössä oli vähän säätöä, kun koira meni maihin ja sitten kun pyysin istumaan nousikin seisomaan ja asennosta neuvoteltiin hetki. 3-4-5 pätkässä piti olla tarkkana, että saa hyvällä linjalla koiran kääntymään 3:lta ja irrottaa 5:lle, jotta voi oikaista omaa linjaa pussin päähän näyttämään oikeaa hyppyä. Tässä tuli todella paljon virheitä ja moni koira jatkoi 5:lta alkanutta käännöksen suuntaa ja ampui pussista väärälle hypylle. Lisäksi hyppy 8 oli pituussuunnassa todella kaukana. Loppusuoralla oli ikävästi toiseksi viimeinen este poissa linjasta ja tuossa vauhdissa olikin sitten oma ohjaus sen verran myöhässä, että sain koiran käännettyä juuri esteen viereen josta myöhässä yritin saada hypylle, niin ampui putkeen. Tuloksina siis 5 ja 2 hyllyä.



Talvella ollaan nyt pääasiassa treenattu ratoja joissa käännytään aika paljon ja pienemmillä kentillä myös aika vähän tulee tehtyä nopeita suoria. Näissä nopeuksissa alkoi olla hyppyjen ajoituksissa jo vaikeuksia koiralla erityisesti vedättäessä reippaasti kun tulee kiire. Nyt pitää treenata tällaisia erittäin nopeita pätkiä ja etenkin niillä hyppäämistä. Tämä on pitkälti jäänyt väliin talven pienemmillä kentillä kun pääasiallisesti suoran pituus on 2 estettä, mutta noilla 40m suorilla vauhdit kasvavat tolkuttomiksi ja ajoitukset tulevat vaikeammiksi. Radat tuntui paikan päällä tosi kaoottisilta ja hirveiltä, mutta videolta ne näyttivät paljon hallitummilta.

Ei kommentteja: