30.10.10

TSAU:n epikset

Perjantai-iltaa käytiin viettämässä TSAU:n hallilla epiksissä. Meinasin ensin mennä pelkästään Auliksen kanssa, mutta päätin sittenkin ihan huviksi ottaa Ellan mukaan ja mennä senkin kanssa avoimen radan. Mölleissä pientä närkästystä herätti, että aikaisemmin TSAU:lla on viimeisen vuoden ollut säännöissä, että kisaavat koirat eivät saa osallistua mölliratoihin, mutta tällä kertaa yhtäkkiä järjestävien ryhmien koirat saivatkin.

Möllirata oli meille periaatteessa profiililtaan ihan ok, paitsi hyppy 6, joka oli käytännössä takaakierto suoran putken jälkeen mihin oli tosi vaikea ehtiä, kun puomilta oli ennen putkea pitänyt tehdä tiukka käännös enkä saanutkaan niin paljon etumatkaa. Putkesta sitten Aulis kääntyi mua kohti niin, että se piti käydä viemässä sinne takaakiertoon, missä mun oli tarkoitus myös valssata, mutta unohdin. Tästä alkoi jo mennä hiukan pasmat sekaisin, mutta A:n takaaleikkauksen jälkeen olin taas siellä missä pitikin. Seuraava paha kohta olikin sitten se seuraava käännös ja suora putki. A:n ja putken välissä oli sivuttaisetäisyyttä niin, että olin melko varma, että jos vaihdan puolta, en saa koiraa työnnettyä putken jälkeiselle hypylle, joka ei ollut ihan linjassa putken kanssa ja vähän jopa vietti sinne A:n puolelle. A:n jälkeinen hyppy meni hieman pitkäksi ja jäin haaveilemaan ja ihmettelemään, että tuleeko se nyt sinne putkeen. Tulihan se, mutta tämä aiheutti sen, että takaaleikkaus oli armottomasti myöhässä ja koira kääntyi hypyltä väärään suuntaan ja käännyttyään takaisin päin hyppäsi hypyn takaisin ja pudotti sitä seuraavan riman. Loppu vaan juostiin ja toiseksi viimeisellä esteellä olisi pitänyt kääntää vähän reippaammin viimeiselle.

Avoin rata sitten olikin vähän hankalampi tapaus. Alun kepeille vienti oli kulmassa, mitä meillä ei oikeastaan ole tehty ainakaan niin, että siinä oli vääriä hyppyjä. Keppien etsimistä pitää nyt harjoitella kovasti, että voisin tuollaisessa paikassa vain luottaa koiraan ja antaa sen mennä. Jatkon kannalta oli myös perusteltua hankkiutua keppien toiselle puolelle, mutta hyllyhän siitä tuli sitten kun käytiin joku väärä hyppy ottamassa välistä. Keppien jälkeen myös tuli ongelma seuraavan hypyn kanssa. En ole vielä katsonut edes videota, mutta luultavasti olen väärin sijoittunut ja Aulis lähti hakemaan putkea. Puomia ennen ollut hyppy hypättiin myös väärään suuntaan, kun olin sielläkin myöhässä. Puomin jälkeisessä tilanteessa ei lähde pyydetysti takaakiertoon ensin ja palaa sitten puomille. Toisella yrityksellä ihan jees. A:n jälkeen olikin sitten pöytä, jota ei olla ikinä tehty radalla ja kaksi kertaa treenattukin vaan. Ei mikään yllätys ettei tunnistanut sitä miksikään suoritettavaksi esteeksi ensimmäisellä yrityksellä. Pöydän jälkeisen putken jälkeen unohdin kutsua jo putken aikana ja ehti sitten vanhasta muistista syöksyä suoraan eteen samasta putkesta kuin mölliradalla ja kävi suorittamassa ylimääräisen hypyn takaa. Muistini mukaan sitten muurille en ohjannut kunnolla vaan se jarruttikin ja tuli ohi, mutta en lähtenyt tätä korjaamaan. Maaliin kai päästiin ihan kunniallisesti.

Ellan kanssa olisi avoimen radalla pitänyt vaan alussa luottaa siihen että se osaa, mutta aloinkin säätää jotain ohjauksia siihen ja kävi ihan samat kun Auliksellekin eli hyllytettiin ennen keppejä väärälle esteelle. Loppurata tosin meni ihan hyvin vaikkakin olin ennen A:ta olevalla kierrolla sen verran perässä ja päätin sen verran irrottaa sitä sinne, että se ehti kerran katsoa taaksepäin mua. Pöytä oli kyllä jees ja melkein kaikki muukin. Myös putken jälkeinen muurilta käännös oli ilmeisesti hyvä. Monet ohjaajat hankkivat itselleen vaikeuksia menemällä muurin taakse ja lähtemällä sieltä liikkumaan liian myöhään  putken oikeaa päätä kohti, jolloin koirat lukivat tyrkyllä olleen väärän pään.

Videoita ehkä tulossa, kunhan olen katsonut että kehtaako niitä julkaista.

Edit: Laitetaan nyt videot, niin voi sitten joskus palautella itseään maanpinnalle jos alkaa tuntua hyvältä..

Aulis:Ella:Kumpaankaan koiraan en siis luottanut siihen että hakisivat avoimen radan kepit vaikka kumpikin periaatteessa osaa ja treeneissä en edes ohjaisi mitenkään. Kummallekin myös jos ohjataan, oli ohjaus armottoman myöhässä ja Auliksen kanssa kaikki myöhässä kun kokemattomalla koiralla jatkuvasti jään varmistamaan että hyppäähän se ja kääntyyhän se jne..

Ei kommentteja: