4.10.10

Päivätreenit taas

Tänään käväistiin taas Ellan ja Auliksen kanssa ottamassa vähän päivätreeniä. Ellalle viimeistelytreeniä lauantaiksi, Aulikselle muuten vaan ratatreeniä ja hieman myös estetreeniä. Rata oli melkein valmiina kentällä, muutama este pois väleistä kun oli niin pirun ahdasta.


Auliksen kanssa otettiin ensin vain alkua. Ensimmäisellä toistolla tapahtui taas se, että ei tullut puomia ihan alas asti, mutta alkoi toimia kun vaan odotin ja odotin ja kun oltiin pari kertaa vain vahvistettu kohtaa, niin alkoi löytää ihan perille asti ihan itsestään. Tähän pitää nyt ehdottomasti kiinnittää huomiota. A:lla tätä ongelmaa ei ole ja ihan hupailumielessä juostuilla parilla jutulla teki sikahyvää A:ta. Lähdössä myös käden nostaminen aiheuttaa koiralle jonkulaisen lähtöluvan ja tuli muutamia nousemisia, mutta kävin vaan palauttelemassa. Loppua kohti tämäkin alkoi sujua. Yhden kerran jopa valahti puomista omin lupinensa putkeen asti, mutta heti perään toistettuna teki tosi hienon puomin. 4-5 käännöksessä 4:n taakse meno meni yllättävän helposti putkesta, mutta 5:n haku sylkkärillä oli vaikeaa ja kun lopulta meni, niin meinasi hakea A:lle jos oli vähänkin varomaton vaikka ohjaus näyttäisi miten. Tarkoituksena oli nimenomaan irrottaa se putkeen. Kokeilin myös valssia 4:n ja 5:n välissä, mikä oikeasti oli paljon varmempi, kun sylkkäriä ei ole harjoiteltu. Tuo ei myöskään ole niin estehakuinen, että siinä missä Ella ottaisi kyllä 7:n ja 8:n tuosta matkan varrelta, niin Aulis tulee kyllä ihan surutta ohi jos vaan ryntään pussille ja juoksee suoraan pussiin. Keinu oli tänään oikein hyvä ja keinun jälkeisestä putkesta vaihdoin puolta valssilla, kun en uskaltanut persjättöä kun olin varma että koira tulee jaloille ja halusin nähdä koiran koko ajan. Tosi yllättynyt olin siitä, että tuollainen ekaa kertaa kokeiltu hyvin ohuessa kulmassa tehty takaaleikkaus 15:lla toimi tosi hyvin ja keppien sisäänmenovirheitä ei Auliksella tullut yhtäkään! Yhden kerran jätti viimeisen välin pujottelematta kun lähdin liian aikaisin ohjaamaan seuraavalle esteelle. Kestää kyllä etäisyyttä kepeillä sivusuunnassa ainakin tosi paljon, mutta ei sitä että lähden varsinaisesti tekemään jotain ohjausta. Kepeillä pitää jossain vaiheessa ottaa häiriötreeniä. Keinu meni myös radalla ihan ok, parilla ekalla toistolla joutui hieman muistuttelemaan että sinne 2on2offiin pitäisi tulla, mutta sekin alkoi sujua ihan itsekseen parin toiston jälkeen taas. Pitäisi saada kaikki vaan toimimaan aina ekalla yrityksellä, mutta tää varmaan korjaantuu ihan rutiinilla. A otettiin kertaalleen niin, että 7:lta takaisin 6:n väärään päähän ja A:n ja hyppyjen kautta kepeille.

Ellan kanssa otettiin vähän ensin kontakteja yksinään ja olivat tosi hyviä ja tää ratahan oli semmonen ihan piece of cake, tosin Ellan kanssa otettiin 10 takaakiertona toisin kun Auliksella. Ella teki myös kepeille sisäänmenovirheen ekalla yrityksellä, mutta taas oli se visuaalisesti vahvempi keppi kakkosena, mikä tuntuu meille aiheuttavan näitä avokulmavirheitä. Keinut oli ihan jees ja kontaktitkin oli oikein hienoja. Ellan kanssa tosin tein 14:n niin päin että 15:lle vein päällejuoksuna. Ei kai ton kanssa tän enempää kannatakaan treenata, tuntuu et sitä paremmin menee kisoissa mitä vähemmän treenaa, mut vähän pitää pitää jonkunlaista muistikuvaa ittelläkin että miten toi koira toimii ettei mee sekasin kun treenaa myös Auliksen kanssa.

Ei kommentteja: