18.10.10

Päivätreenit - ratatreeniä ja pientä viimeistelyä

Tänään taas päivätreenit kummankin kanssa. Ella on sitten tällä valmis ensi sunnuntain kisoihin ja Aulikselle yritetään nyt rakentaa vähän rutiinia radan tekemiseen, että oltaisiin jossain määrin kisavalmiita vuodenvaihteessa. Isot esteet oli pudoteltu kentälle eikä niitä kauheasti viitsinyt siirrellä, joten radasta tuli seuraavan näköinen.


Ensin otettiin Auliksen kanssa. En oikeastaan edes uskonut, että tästä kaikista kohdista selvittäisiin. Koko radasta ei nollaa saatu aikaiseksi, mutta kaikki kohdat selvittiin useamman kerran. Mainittakoon heti alkuun, että puomit oli tänään aivan täydellisiä ja ensimmäinenkin meni suoraan loppuun asti. Arvatusti putkesta 4 syöksyi suoraan A:lle, mutta positiivista oli, että jo toisella yrityksellä kääntyi takaakiertoon. Näitä pitää tosin tehdä lisää, koska tuo 5-rima tuli turhan monta kertaa alas. Kokeilin ensin A:n yläpuolelta (kuvasta) keppejä takaaleikkauksella, mutta sieltä päädyttiin menemään 14-putkeen kummastakin päästä ennenkuin kepit löytyi. Kun oli tullut selväksi, että siellä on kepit, ne kuitenkin sujuivat kummalta puolelta A:ta tahansa. Kepeiltä keinulle kääntyessä 8-rima myös tuli pari kertaa alas. Ensimmäinen keinu oli lentokeinu, mutta sen jälkeiset aivan mielettömän hienoja. 10-putkessa sellainen hauska huomio, että meillä ei todellakaan tarvi pimeisiin putkikulmiin ohjaajan kääntää koiraa, riittää kun näytti keinulta eteenpäin ja sanoi putki. 11-12-13-14 olikin sitten tosi vaikea. 11 oli niin kaukana, että 12 taakse mennessä ei irronnut sivusuunnassa menemään 11 kautta. Ensimmäisillä yrityksillä myös tietysti meni ensin 11 yli suoraan putkeen tai sitten 12 yli suoraan A:lle. Tilaa oli myös niin vähän, että renkaalla takaaleikkaus oli tosi vaikea näyttää ja tuli helposti pyörähdys. Saatiin kuitenkin kääntyvillä hypyillä käännettyä tuo ihan mallikkaasti lopulta ja kun ajoitukset osui kohdalleen, niin takaaleikkauskin onnistui. Yllättävää kyllä viimeiselle hypylle irtoamisessa ei taas ollut minkäänlaisia vaikeuksia.

Ellan kanssa ennen A:ta oleva takaakierto ei tuottanut vaikeuksia, mutta senkin oli vaikeaa hahmottaa kepit tuolta ulkopuolelta ja haki ekalla kerralla putken. Samoin 11:n jälkeen meni putkelle enkä senkään kanssa meinannut osata takaaleikkausta renkaalla ilman että tulee pyörähdys. Tämä tuli varmaankin molempien kanssa tutustuttua vähän huonosti jotenkin enkä miettinyt ajoituksia riittävän tarkkaan. Se kuitenkin onnistui kun ajoitukset ja suunnat oli kohdallaan, mutta Ellalle pystyi myös tekemään 11-12 käännöksen niin, että koiran tullessa putkesta kävin vain merkkaamassa 11:n ja sen jälkeen menin 12:lle valssaamaan, jolloin putkikaan ei vetänyt niin paljoa tuossa linjan edessä. Luonnollista jotenkin on "varmistaa" jäämällä siivekkeelle kääntämään, kun paljon järkevämpää olisi oikeasti mennä sinne seuraavaa estettä kohti. Kontaktit oli hienot tänään vaikkakin ekalla kerralla valahti puomilta läpi.

Ei kommentteja: