25.10.10

Hyllyputki poikki

Sunnuntaina lähdettiin Ellan kanssa iltapuhteiksi Tampereelle juoksemaan pari starttia. Hyppyradalla tuomarina Kari Jalonen ja agilityradalla Anne Viitanen. Pääasiallisena tavoitteena oli yrittää saada Ellan kanssa taas vaihteeksi ehjiä ratoja ATT:n triplahyllyn jälkeen, joka kyllä söi vähän tarpeettomankin paljon. Kisapaikalle tullessa luulin ensin, että meidät ohjattiin parkkiin ihan viereen kunnes tuli havainto, että hallille oli kutakuinkin kilometrin kävelymatka. Ilmottautumisen jälkeen kyllä tuli välittömästi käytyä siirtämässä auto lähemmäs. Halli oli ahdas ja lähtö- ja maalitilanteet oli lähes vaarallisen oloisia, koiraa ei juuri mahtunut palkkaamaan muuten kuin ruokapalkalla kun jatkuvasti oli joku kävelemässä päälle tai jonkun koira iholla. Silmämääräisesti kyllä epäilen, että kenttäkään ei ihan täysimittainen kisakenttä ollut. Testin jälkeen päädyin siihen että alustalla mennään turffikengillä vaikka olikin pelkkää kumia ilman nurmea. Alusta oli tosi pitävä kuivana, joillekin koirille tuntui olevan jopa liian pitävä ja liikkuminen oli vähän varovaista.

Eka rata oli ihan kiva hyppäri, missä ei pitänytkään meille mitään erityisen vaikeaa olla. Kepeille valssi ei kääntynyt ihan tarpeeksi ja yritin kovasti saada koiran kepeistä ensin ohi ja toiseksi viimeisen esteen takaakierto tietty vähän jännitti, mutta meni ihan siististi. 8-rimaan Ella osui jostain syystä ja sekään ei videon perusteella hyppää ihan normaalisti tuolla. Tuloksena 0 ja 7. sija 53 koirasta, mihin olin ihan tyytyväinen kun rata kuitenkin tuntui hyvältä.

Agilityrata oli aika erikoinen, vain 16 estettä ja ei nyt mikään ihan nopeimpia profiileja. Etenemä 3,7m/s ja vain vähän rataa kontaktien ulkopuolella tarkoitti meille vaikeuksia. Kun kontaktien ja keppien lisäksi rataa on vain 12 estettä, niin ei riitä sitten matkaa kompensoida hitaita kontakteja ja tästä sitten ihan hyvällä fiiliksellä kuitenkin pudas rata ja 3 sekuntia yliaikaa.Kokonaisuutena jäi hyvä fiilis kisoista vaikka sitä tuplanollaa ei vieläkään tullut. Katsotaan miten kelit kehittyy että missä vielä kisataan talvella Ellan kanssa, mut yleisesti nyt kulkee ihan kivasti ja treeniä on tarpeeksi vähän. Onneksi tuli myös lauantaina vaihdettua talvirenkaat, kun puoli kisaa satoi ulkona räntää ja maa oli ihan sohjossa ja kun kisat oli reippaasti myöhässä toisen radan aikaan, takaisin kotona oltiin vasta joskus 23 jälkeen.

Ei kommentteja: