19.9.06

TOKO-vuoristorataa

Tänään illalla vähän perusteita taas sunnuntain kokeen jälkeen. Pihalla yksi tunnari, joka oli taas kerran varsin varman oloinen. Unohdin tosin ottaa noutoja alle, jotta saisi aikaan suunnilleen saman vireen kuin kokeessa tunnarivaiheessa. Yläpihalla huvikseen yksi nouto tunnaritikulla. Sisällä kahteen otteeseen rikki menneitä kaukojen tekniikoita. Eka setti kyllä vei sitten asiaa varmaan enemmän taakse kuin eteen kun ei mene millään kaaliin, että seisomasta istumisessa ei siirretä takajalkoja ja siinä sitten unohtui jo koko seisomaan nouseminenkin. Hetken hengähdyksen jälkeen uusilla nameilla uusiksi ja nyt homma alkoi taas sujua. Otettiin vähän muitakin vaihtoja ihan lyhyellä matkalla ja aluksi niin, että itse istuin lattialla koiran edessä. Lopuksi ehkä noin metrin päästä vähän liikkeenomaisesti. Toinen, mihin pitäisi kiinnittää huomiota on, että seisomaan noustessa myös vasen takajalka viedään kunnolla taakse, ettei tule kiertymistä ja jotta seisomasta maahanmeno olisi mahdollista.

Aina muille jaksaa kertoa, kuinka lajiin kuuluu se, että satavarmat perusjutut ajoittain saattaa mennä rikki ja sitten ne vaan opetetaan uudestaan, niin kyllä se itselle on joka kerta vaikeaa hyväksyä. Kuten monessa muussakin asiassa ylämäkeä seuraa aina alamäki ja jokaisen laakson pohjalta ainoa suunta on taas ylös.

Voi olla että olisi järkevää seisomasta istumiseenkin opettaa erillinen käsky kuten maahanmenoonkin, jotta tekniikka pysyisi kasassa kun joka tilanteessa ei ehkä tule valvottua riittävän hyvin ja vaadittua, että istumaan mennään oikealla tekniikalla.

Ei kommentteja: