14.12.05

Tähtäimessä VOI(voi)

AVO-luokan liikkeet oli kesällä sillä asteella, että olisi ollut suuri yllätys, jos viimeisestä kokeesta ei olisi tullut ykköstä. Jokaisesta liikkeestä olisi ollut mahdollisiis saada täydet pisteet, mutta aivan pienet virheet kokeessa pudotti kokonaispistemäärän 194 pisteeseen täydestä 200:sta. Toivomuksena tietysti olisi, että jonain päivänä EVL-liikkeet olisi samalla asteella, mutta sinne on pitkä matka. Tässä pieni analyysi mitä pitää opetella, olettaen että mammalomalla ei ole ihan kaikki opit unohtuneet.
  • Ruutu: Tähän mennessä menee ainakin oransseilla kartioilla merkittyyn ruutuun, vaikka pallo on piilotettuna hiekkakummun taakse. Kokeilun perusteella meni myös ihan ilman palkkaa. Ruutu on rakennettu jo pitkään ilman näköyhteyttä Ellan suunnalta, mutta toistoja ja varmuutta tarvitaan vielä rutkasti lisää. On otettu myös EVL-alkeita siten, että Ella on viety merkille ja lähetetty merkiltä ruutuun. Ruudussa paikalla makaaminen ja ruudusta sivulletuloa ei juuri ole harjoiteltu, viimeksi vuosi sitten osasi kyllä ihan luonnostaan.
  • Kaukokäskyt: Istuminen ja seisomaan nouseminen pitäisi olla kunnossa, mutta seisomasta maahan meno tuntuu valuvan eteenpäin, pitää kiinnittää huomiota.
  • Hyppynouto: Ei pitäisi tuottaa minkäänlaisia ongelmia, ainakaan jos heitot ei mene hirveästi sivuun.
  • Metallinouto: Ei pitäisi olla mitään ongelmaa.
  • Tunnari: Jännittävä liike, aikanaan oli olevinaan varma, mutta yhden kerran toi treeneissä väärän satunnaisen palikan ja sen jälkeen on pelottanut edes kokeilla.
  • Seuraaminen: Pitäisi olla ihan kunnossa, kunhan naksulla aika-ajoin hieman hioo tarkkaa paikkaa.
  • Liikkeestä istuminen: Menee joskus sekaisin maahanmenon kanssa, mutta vain jos ei ole pitkään aikaan harjoiteltu. Muistuu kyllä nopeasti mieleen aina.
  • Paikallamakuu: Pitkään aikaan ei ongelmia, kun palkkaus on muutettu rauhoittavaksi, AVO:ssa ainakin makasi sfinksinä koko ajan.
  • Luoksetulo: Pysähdykset yksinään onnistuu kumpaankin asentoon terävästi ja tulee silti kovaa, ei koskaan kokeiltu kahdella pysähdyksellä.
EVL ei sitten juuri uusia haasteita tarjoakaan, tekee vain VOI:hin verrattuna lisää haastetta. Edes sääntömuutokset ei juuri pelota. Katsotaan, millainen turhautuminen iskee ensimmäisen VOI-kokeen jälkeen. Tosin ensimmäisessä kokeessa tarkoituksena onkin, että koira vain teoriassa osaa ja katsotaan mitä pitää opetella lisää ja mikä menee oikein.

Ei kommentteja: