25.6.06

Yhteistreeniä

Tänään oltiin TSAUK:n parkkipaikalla muutaman muun TSAU:laisen kanssa Evan ja Vallen kokoonkutsumina. Alkuun otettiin paikallamakuu ja paikallaistuminen. Tällä kertaa Ella ei mennyt liikkeenohjaajan käskyllä maahan, vaan samassa taloudessa asuvan toisen ihmisen käskystä, joka oli viereisenä koirana. Ei liene kovin yleinen tilanne kehässä, että toinen ihan luvallisesti koiraa käskyttävä on vieressä käskemässä, mutta ehkä harjoittelemisen arvoista kuitenkin. Itse paikallamakuu meni sitten niinkuin pitikin, vaikka otettiin vain noin 3 minuuttia. Paikallaistuminen meni heti perään taas normaalilla tasolla, eli koira istuu paikallaan kun ohjaaja käy nurkan takana muutaman muun ihmisen kanssa.

Otettiin muutama metallinouto Vallen keskikokoisella metallilla, jotka meni niinkuin pitikin, ei valittamista. Seuraaminen meni ihan ok kaikissa askellajeissa. Tällä hetkellä ehkä hidas käynti vähän väljän tuntuinen (ehkä n.12-13cm), mutta huomattavasti parempaa jo kuin pari viikkoa sitten. Idarin pysähdykset muuten hyvät, mutta yksi huonosti artikuloitu istu muuttui seisomiseksi. Viimeistä tavua ei siis saa niellä. Mentiin myös idarissa muutama väli neliötä ilman pysähdystä, ettei tulisi ennakointia. Pitäisi lisäksi joskus treenata myös sitä, että merkin jälkeen ei käännytä. Perään avustaja viemään pallo ruutuun ja pari seuraamispätkää sillä aikaa koiran huomion kiinnittämiseksi. Merkkeinä Evan keltaiset kartiot (ei siis samanlaiset kuin omat oranssit). Merkille meno hyvä, mutta vieras merkki piti käydä vähän nuuhkaisemassa. Ruutuun meno myös hyvä, vaikka merkit vaaleat keltaiset vaalealla hiekalla ja vasta-aurinkoon. Pari lähetystä lisää vielä, kaikki ok. Ruutu vasemmalla merkiltä.

Tehtiin vielä pari tunnaria pikaisesti kentällä, mitkä ok. Eka yhdellä ja jälkimmäinen väärän tikun kanssa. Jälkimmäisestä en ollut ihan varma tekikö nenätyötä, kun meni suoraan oikealle tikulle, ensimmäisessä sentään haisteli ennen kuin otti suuhunsa. Otin varmuudeksi pihanurmikosta vielä 3 tikkua noiden väärien keskeltä ja siellä työskenteli nenällään hyvin ja hylkäsi erittäin itsevarmasti väärät. Nenätyötä opeteltiin lisäksi jo ennen treenejä metsälenkillä sen verran, että yksi käpy haetettiin. Ei kelvanneet väärät kävyt ja kärsivällisesti etsi, kunnes löysi.

SM-kisojen liikejako on tullut:
  1. Idari, luoksetulo, tunnari (Kari Blomqvist)
  2. Seuraaminen, ruutu (Reijo Hagström)
  3. Paikalla istuminen, paikallamakuu, hyppynouto (Tiina Heino)
  4. Ohjattu nouto, kauko-ohjaus (Carina Ranne-Savander)
Hyvä sinänsä, että ei ole mitään kehiä, jotka on täynnä kaiken maailman merkkejä häiritsemässä - lähinnä ruudun ja ohjatun noudon osalta. Nämä tietysti voi muuttua ja järjestäjätkin on sivuillaan muistaneet varata oikeuden siihen. Lähinnä kai nuo ihan yleisesti kiinnostaa kuitenkin, joka tapauksessa kehään mennään oikeaan aikaan ja liikkeenohjaaja kyllä kertoo mikä liike on kyseessä.

Ei kommentteja: