19.6.06

Ruutu, ohjattu nouto ja seuraaminen

Ei malttanut millään olla sitten iltaa treenaamatta, vaan iltalenkki kulki hyvin pölyisen Kultanummen kentän kautta, missä aloitettiin ruudulla pallo ruudussa. Yksi toisto meni vähän käteen, kun mulla oli lähetyspaikkaa merkkaamassa yksi merkki ja menin hölmönä lähettämään väärälle merkille ja siitä ruutuun. Käden heilautus ja "ruutu" nähtävästi tarkoittaa, että lähde juoksemaan suoraan sivulle, siellä jossain on ruutu. Meni siis kymmenisen metriä ohi oikeasta ruudusta eikä edes usko loppunut ihan 30 metrin jälkeen vielä. Piti ottaa korjaava toisto heti perään. Muut toistot meni oikein mainiosti. Palloa viedessä odotuksesta maasta otettiin seuraamiseen kutsua ennen ruutuun lähetystä, kun se osa on jäänyt vähän vähälle treenille ja siihenkin alkoi löytyä vauhtia ja täsmällisyyttä.

Ruudun jälkeen otettiin seuraamista kaikissa askellajeissa. Seuraamispaikka alkaa olla taas kuosissa, erityisesti normaali käynti ja juoksu oli hyviä. Hidas käynti oli vähän väljää, mutta parani itsestään kun vain tiiviit perusasennot kelpasivat. Myös paikallaan käännökset ja sivuaskeleet oli hyviä. Edes vasemmalle käännöksissä ei pukittanut edes joka kerta.

Ohjatun noudon eka toisto meni vähän huonosti. Riemastuin ensin, kun meni hienosti merkille vaikka avustaja oli vienyt kapulat, mutten tajunnut ollenkaan kun heilautin kättä vasemmalle, että merkki oli sama kuin ruudun lähetysmerkki ja koira juoksi suoraan ruutua kohti. Pysäytin ruutuun ja siellä se seisoi keskellä ruutua, matkalla koiran luo käskin vielä maahan ja menin ruutuun palkkaamaan ja keräsin ruudun pois. Tämän jälkeen ohjattu menikin vähän niinkuin pitkin, pitää ottaa pelkkää merkkiä jossain vaiheessa, merkille meno tässä on hitaampi kuin ruudussa. Jotenkin tuntuu, että koira rauhoittelee itseään, ettei lähde noutamaan ennenkuin on käyty merkillä.

Lopuksi vielä pallolla leikittiin vähän kaukoja, joissa oli tekniikka ja sähäkkyys kohdallaan ja lähdettiin tyytyväisinä ja harmaaksi pölyyntyneinä kotiin.

Ei kommentteja: