12.8.10

Takaisin piirustuspöydän ääreen

Nimittäin ton pyrrinpojan tokon kanssa. Jostain syystä en saa sitä seuraamaan kunnollisesti. Sivulle tulee yleensä ihan ok, mutta seuraaminen putoaa herkästi sellaiseksi pään roikottamiseksi ja perässä kävelyksi ja koira vaikuttaa hirveän paineiselta. Koska yleensä ensimmäinen sivulletulo ja pari lyhyttä pätkääkin onnistuu helposti, niin tätä aletaan nyt treenata joka tapauksessa hieman eri lailla kuin tähän asti. Harkitsen myös, josko sille kuitenkin pitäisi opettaa erillinen seuraamiskäsky sivu -käskyn lisäksi, kun siirtymät tuntuvat jotenkin hämmentävän sitä. Voisi olla sittenkin helpompaa, jos se tietäisi että nyt liikutaan mukana ja kun pysähdyn, lyödään perse maahan, vaikka mulla olikin visio, että tällä koiralla sivu tarkoittaa, että yritä epätoivoisesti pysyä perusasennossa mun liikkumisesta huolimatta.

Kaikenlainen kauas pois tekeminen ja asiat jotka saa tehdä nopeasti on melko helppoa opettaa, samoin paikallaolot on melko vahvoja, mutta seuraaminen on jotenkin tuon mielestä täysin käsittämätöntä puuhaa. Tähän vaikuttaa kuitenkin selkeästi se, että onko mulla nami kädessä vai ei. Jos on vasemmassa kädessä, seuraa just eikä melkeen. Jos käsi on tyhjä ja palkataan nameilla, seuraa jotenkuten. Jos taas palkataan lelulla, millä olen yrittänyt saada vähän lisää meininkiä seuraamiseen, niin alkaa parin palkkauksen jälkeen hiipiä ja hiipiä ja hiiiipiä. Ja tarjota maahanmenoa. Tämä siis tuntuu tapahtuvan vain saalispalkoilla - ei väliä onko jahdattava vai revittävä.

Nyt sitten hieman ihmetyttää, että mistä on kyse. Paineistuuko se siirtymisistäni luullessaan ettei osannut? Tämä on hieman epäuskottavaa, koska kyseessä on koira, joka yleensä reagoi palkattomuuteen yrittämällä kovempaa edes jotain. Toisaalta ilme on sama kuin lampailla silloin kun se on saatu kesytettyä kävelemään ja hillitsemään itseään. Toimiiko se sittenkin vietissä, mutta törmään omituisiin paimenkoirailmiöihin, jollaisiin en ole tottunut? Tuleeko kova sisäinen ristiriita kun tietää että leluun ei saa käydä kiinni ja tähän ratkaisuna on mennä lukkoon? Nyt täytyy tehdä hieman kokeiluja seuraamistreeneissä, että saa selvää mistä tässä oikein on kyse niin pystytään korjaamaan homma.

Ei kommentteja: