14.8.10

Aulis Raision Elonäyttelyssä

Raisiossa elonäyttelyssä Aulis oli ekaa kertaa virallisessa näyttelyluokassa. Kilpailua ei ollut, kun oltiin ainoat rodun edustajat, mutta mulle oli kerrottu, että Soile Bister ymmärtää näiden päälle jotain, niin uskaltauduttiin hakemaan mielipidettä. Mitään isoja tavotteita ei ollut, kuhan nyt sen verran kehäkäytöstä, että saadaan jonkunlainen arvostelu.

Näyttelypaikalle tultiin 11 jälkeen ja kehä löytyi pienen etsimisen jälkeen jääkiekkokaukalosta. Toista tuntia siellä odoteltiin kehään pääsyä ja oli todella kuuma. Lämmöt jossain 30:ssä, ei tuulta, kosteaa ja raskasta. Odottelu näyttelyn hulinassa meni ihan hienosti ja aika ison osan ajasta Aulis vaan makoili jaloissa tai muuten vaan otti ihan rennosti.


Ensin juostiin pari kierrosta kehän ympäri, joka meni tällä kertaa ihan kohtuullisesti. Mätsäriin verrattuna on mukavaa, että ei ollut sitä paria siellä häiritsemässä ja olin jo aiempien rotujen kohdalla katsonut, että tuomari kyllä antoi aikaa esittää koiran niin että se saadaan esittelemään liikkeet. Hieman äänenavaustakin siinä tuli, mutta myös joitain raviaskeleita.


Koiraa läpikäydessä ehkä venkoili hieman aiempia mätsäreitä enemmän, mutta oli kyllä ihan käsiteltävissä. Hännästä jopa kysyttiin että onko luonnontöpö. Ensimmäinen toteamus oli, että taitaa olla kropaltaan vielä aika teini - niinkuin onkin. Löytyi myös hännässä oleva kummallinen rustopallo, josta ei ole tietoa mikä se on. Häntämutkaa ei ole, mutta tästä keskusteltiin rokotuksilla eläinlääkärin kanssa viime syksynä ja todettiin, että kun se ei mitenkään vaivaa eikä mihinkään muutu, niin sen voi sitten katsoa, kun selkä kuvataan.


Arvostelun aikana pääasiassa seisoskeltiin ihan asiallisesti. Ei tuota juuri voi asetella, kun se ei sellaista siedä eikä näiltä kukaan asiantunteva tuomari kyllä mitään varsinaista esiintymistä odotakaan.


Lopuksi vielä pyydettiin juoksemaan kierros kehän ympäri ja kun eka kierros meni vähän säätämiseksi ja jouduttiin hieman keskustelemaan (nätisti toki!) askellajista ja suunnasta, niin otettiin pyynnöstä vielä toinenkin kierros mikä menikin jo ihan ok.

Tuloksena melko odotetusti EH / JUK1

Arvostelu:
Kookas, erittäin hyväntyyppinen, hyväluustoinen uros, vielä kehittymätön runko, erinomainen pää & ilme, korvat ok, tyypilliset kulmaukset, luonnontöpö häntä, karva ok, hyvä väritys, liikkuu sivusta hyvin, saisi olla yhdensuuntaisempi edestä ja takaa, ihastuttava luonne, häntä liian korkea-asentoinen.
Kauhean tyytyväinen olin, että koiran pystyi esittämään. Arvostelustakin olen ihan samaa mieltä ja arvosanastakin. Olisi vähän väärin antaa näin keskeneräiselle koiralle sertejä ja toisaalta taas olen ihan tyytyväinen, että koira on vielä tässä iässä vähän kesken. Liikkeiden osalta ongelmana on, että se ei ihan parastaan näytä näyttelykehässä, kun siellä ei mennä määrätietoisesti johonkin, mutta ehkä ennen seuraavaa näyttelyä voisi opettaa sen tähän näyttelyjuoksemiseen.

Ei kommentteja: