14.10.06

TOKO:a uudella asenteella

Tänään tein taas kerran päätöksen, että toimin kuten saarnaan. TOKO:ssa tulee joskus takapakkeja ja se pitää opetella hyväksymään. Liikkeiden hajoamiseen reagoidaan välittömästi treeneissä, palataan harjoittelussa taaksepäin eikä hajoteta niitä lisää hermoilulla. Menin Inton agilitystarttien jälkeen Tuulissuolle. Ensin ruudun rakennus koira autossa. Pari pätkää seuraamista, joissa ensin taas tätä sisätiloissa tapahtuvaa hajoamista, että väli alkaa kasvaa noin kolmen askeleen jälkeen, mutta kyllä se siitä taas lähti sujumaan. Otettiin pari pitkää ja yksi lyhyt kaavio pallopalkalla.

Ajattelin ensin ottaa ruudun maahan asti ja palkata sinne kuvion kävelyn jälkeen. Pääsinkin sitten heti toteuttamaan päätöstäni, kun koira stoppasi noin 5-10 metriä ennen ruutua toljottamaan eikä suostunut jatkamaan. Luulin ensin, että tulee hahmotusvaikeuksia ruudun takana olevasta punaisesta aidasta, mutta tämä paljastui vähän myöhemmin harhaluuloksi. Joka tapauksessa vein sen pieneksi käyneen kosketusalustamme keskelle ruutua ja naksuteltiin paikkaa hiukan. Sitten uusi yritys, alusta ruudussa. Sinne pamahti tasan alustan päälle ja kauniisti maahan käskystä. Ei mitään varastamisajatuksia vaan makoili rauhallisesti koko kierroksen, jossa vielä lähtöpaikalle kävelyn otin vähän ylipitkäksikin. Koira hetkeksi boksiin ja ruutu toisin päin, tällä kertaa pallo ruutuun hiekkakasan taakse. Taas stoppi 5m ennen ruutua, josta toisella käskyllä suostui jatkamaan tarpeeksi pitkälle, että näki pallon. Koira boksiin ja ruudun siirto vielä kerran ja hiekkakasan taakse pallo. Tällä kertaa meni ihan oma-alotteisesti perille asti.

Lisäksi otettiin luoksetulon pysähdyksistä seisominen liikkeenomaisesti pallopalkka taakse, maahanmeno huijaamalla koira kauas ja suora noin 40m luoksetulo läpi, joka muuten oikein siisti, mutta vauhti hidastui tarpeettoman paljon lopussa. Kaukoja vaihteeksi myös vähän pidemmältä matkalta, ne oli oikein rivakoita ja hyvällä tekniikalla. Itse suoritettu ohjattu vasemmallekin oli merkille menon hitautta lukuunottamatta tosi hyvä, joten vein vielä kapulat takaisin ja pari kertaa pallopalkka merkiltä. Treenit lopetettiin vielä yhteen ruutuun, missä pallo hiekkakasan takana "piilossa".

Kotiin päästyämme kävin ripottelemassa nurtsille taas tikkuja ja palattiin tunnarissakin takaisin siihen mihin oli jääty. Alle ensin yksi tasamaanouto vireen nostamiseksi. Väärät tikut sikinsokin nurmikon pinnassa, oikean tungin vähän pahemmin piiloon. Tänään taas totuttua oikein hyvää työskentelyä ja jaksoi etsiä oikean tikun, vaikkei sille heti osunutkaan. Liekö eilinen ollut vain yksittäinen unohdus (mikä tosin toistui 2 kertaa) tai liian korkea vire, kun kehuin vielä luoksetulosta melko innostavasti. Täytyy tarkkailla, ettei ole liikaa häslä päällä tunnariin lähdettäessä, että jaksaa keskittyä.

Huomenna aamuhämärissä ATT:lle agilitykisoihin..

Ei kommentteja: