25.5.06

Sekalaista treeniä koko rahalla

Eilen oltiin TSAUK:lla harjoittelemassa kaikennäköistä. Ensin otettiin puomia, keinua ja kepeillä takaaleikkauksia. Kaikki niistä meni melko hyvin, keinulla edelleen vähän hidastelua, mutten oikein tiedä miten siitä eroonkaan pääsisi. Yhdellä kurssilla kouluttaja ehdotti, että pidetään keinu ylhäällä kunnes koira on päässä asti, mutta se toi vaan lisää hidastelua, kun koira oli kerran jo oppinut keinun ja se ei laskeutunutkaan siitä mistä yleensä. Nyt jonkun verran on parantanut lopputilanteesta palkkaaminen vastaavasti kuin puomilla ja A:lla, joista puomi alkaa olla melko hyvä yleisesti ottaen, A:ta ei eilen päästy harjoittelemaan kun kaikki A:t on ulkona.

Sen jälkeen piti ottaa ohjattua noutoa, jossa merkille meno meni ihan hyvin, mutta totesin nopeasti, että pitäisi olla enemmän tilaa ympärillä. Merkiltä kun huitaisin vasemmalle, niin koira bongasikin sieltä aika pitkän matkan päästä hyppyesteen ja sen takaa vielä kepit sen sijaan että olisi kapulaa hakenut, joten totesin että ehkä ohjattua harjoitellaan ulkona ja isossa tilassa. Otettiin rakentelujen aikana paikallaan makaamista, mitkä meni ihan mainiosti ja edellisen kerran ongelmat oli poissa.

Perusasioita pitää ottaa silloin tällöin ja otettiinkin sitten seuraamispaikan säätämistä, askeleita ja käännöksiä. Alkuun meinasi vähän edistää, mutta korjaantui nopeasti aina edistämisestä pysähdyksellä ja oikeaa perusasentoa vaatimalla. Paikalla käännöksissä ja askeleissa ongelmia lähinnä oikealle kääntymisessä sekä askeleissa vasemmalle, joissa meinaa jäädä perusasennot vähän väljiksi. Pitää harkita, josko sittenkin pitäisi kokeessa täyskäännökset paikallaan vasemmalle, koska se on tiiviimpää, mutta koira hyppii helposti vasten. Eilen tosin opeteltiin myös sitä, että yleisesti vasemmalle käännöksestä ei saa palkkaa hyppäämällä. Idarin pysähdykset meni nappiin paitsi ensimmäinen seisominen jotenkin muuttui istumiseksi. Lopuksi otettiin vielä vähän hyppynoutoa metallilla, josta ei oikein vikaa löytynyt hakemallakaan. Palautus ehkä voisi olla vielä räväkämpi.

Ulkona otettiin ohjattua noutoa ilman avustajaa, jossa tällä kertaa ei ongelmia merkille menossa. Sen sijaan tällä kertaa harmittavasti koira alkoi vilkuilla keskimmäistä kapulaa, joten lienee syytä jättää se vielä hetkeksi pois ja pitää treenata avustajan kanssa. Suunnat tosin muuten aina oikein. Lopuksi vielä otettiin palloleikkinä vähän kaukoja ja luoksetulon pysähdyksiä, jotka meni teknisesti oikein hyvin, kaukoissa huimilla ylikierroksilla tosin koiralla oli (huonoja) arvauksia asennoista vähän liian tiheässä temmossa. Odotukset 1,5 viikon päästä olevaan EVL-kokeeseen ei ole mitenkään erityisen korkealla, mutta katsotaan mitä saadaan aikaan.

Ei kommentteja: