26.5.07

TOKO-taantumus

Tänään käytiin iltapäivällä Kultanummen kentällä, kun pitää vähän reenata. Tarkoituksena oli vain todeta, että ohjattu ja ruutu toimii. Tänään ei kyllä sitten toiminut yhtään mikään. Tein ekana ruudun ja ohjatun noudon kuvion valmiiksi ja aloiteltiin ohjatulla. Ensimmäinen ongelma oli, kun oli siellä vasemman kapulan lähistöllä yksi ylimääräinen merkki, että jostain syystä Ella ei osannut millään mennä suoraan edessä olevalle merkille, vaan pyrki sinne vasemmalle. Lopulta päätyi sitten johonkin parin metrin päähän oikeasta merkistä väärän merkin suuntaan. Kyseessä ei siis ollut sellainen sijoittelu, jossa missään tapauksessa olisi pitänyt olla edes mahdollista ottaa väärää merkkiä. Pakkohan sitten oli lopulta merkiltä palkata suoraan, kun siihen meno oli ollut niin pirun vaikeaa tänään.

Seuraavana ongelmana oli sitten kapulalle lähtö. Näyttö vasempaan ja koira pyörii merkillä ja ihmettelee ihan kuin ei näkisi koko kapuloita. Myönnetään tosin, että kostea kenttä oli aivan saman värinen kuin kapulat, mutta olisi ollut kiva, jos olisi edes lähtenyt näytettyyn suuntaan yrittämään. Jossain vaiheessa taisi yrittää sinne väärän puoleisellekin päin, kun sitä on viimeaikoina treenattu. Mutta kun ei niin ei, lopulta kävin koiran kanssa katsomassa, että missä se vasen kapula on. Tämän jälkeisillä toistoilla se kyllä löytyi.

Ilmeisesti tästä lannistuneena myös ruutuun lähetyksessä oli ongelmia, että ei muka meinannut ensin lähteä koko ruutuun. Itse ruutuun meno ja sijoittuminen oli tänään vähän puutteellista. Meni kyllä sisään, mutta kun lopulta keksi ruudun, meni sellaisella vauhdilla, että päätyi melkein takalaidasta ulos. Loput kerrat menikin ihan ok, päätyy ehkä hieman reunaan, kun menee keskeltä sisälle ja kääntyy jonkinlaisella kaarella.

Jotenkin taas tökki kyllä siihen malliin, että seuraavien kahden viikonlopun kokeiden osalta toivo on aika matalalla, mutta ei auta kuin opetella ja tällaista tää koiraharrastus taitaa olla, että takapakkeja tulee, mutta joka kerta ne on yhtä vaikeita hyväksyä.

Ei kommentteja: