19.5.07

Agilityä katsomassa ja TOKOa treenaamassa

Tänään aamupäivä meni katsellessa Inton agilitykisoja. Siellä tuli otettua jonkun verran kuvia ykkösluokista TSAU:n lehteä varten. Täytyy sanoa, että ATT:n uusi kenttä vaikutti erinomaiselta. Myös kisojen henki oli harvinaisen kiva, tai sitten käyn liian harvoin muissa kuin kolmosten kisoissa.

Iltapäivällä käytiinkin sitten Kultanummessa vähän TOKOilemassa. Alkuun otettiin seuraamista pätkä kentän halki eri askellajeissa lyhyesti. Sen jälkeen työstöön ruutu, joka olikin tänään pääteema. Ensimmäisellä kerralla pallo ruudussa, mikä meni oikein mainiosti. Tämän jälkeen urakalla naksuttelua pallopalkalla kosketusalusta ruudun hiekkaan kaivettuna. Ei se sitä pahemmin sieltä etsinyt, mutta olipahan olevinaan merkkaamassa mulle, että missä koiran pitäisi olla. Yhden kerran kävi vähän nolosti, kun koiran mennessä ruutuun tuuli kaatoi merkit ja siirsi niitä 1-1,5 metriä. Sinne se meni keskelle hävitystä ihmettelemään, että missähän kohtaa tässä pitäisi olla. Ei kuitenkaan sotkenut asioita sen enempää kun jatkettiin.

Ohjattua noutoa tänään vasemmalle, mistä meinasi taas eka kerralla lähteä vasemmalle kääntymisen kautta keskikapulalle, mutta tuli ihan siivosti kutsuttuna pois. Tällä kertaa en ottanut alusta asti, vaan pysäytin uudelleen merkille, josta toinen lähetys. Sillä kertaa vähän liikaakin sivuun ensin lähtö ennenkuin kääntyi kapulalle. Seuraavat pari toistoa oikein mainioita. Otettiin myös pari kertaa palkka merkiltä, vaikka kapulat oli aseteltuna. Ohjattu on nykyään oikealle oikein hyvällä mallilla, mutta vasemman suuntaa pitää vähän treenata. Saattaa olla, että otan jonkin aikaa ilman keskikapulaa vasemmanpuoleisia. Jotenkin toiseen suuntaan kääntyminen on koiralle luonnollisempi.

Idarin pysähdykset tänään mitä mainioimmat. Loppuun otettiin vielä ruutu liikkeenä siten, että kävin kävelemässä pariin kertaan kuvion, mutten ottanut lopussa seuraamiseen kutsumista. Ei olisi paremmin voinut mennä ja koira oli millilleen keskellä. Tästä tosi iloinen, meni vauhdilla suoraan keskelle ruutua, pysähtyi käskystä heti seisomaan ja otti kontaktin ja meni hienosti maahan ja pysyi siellä. Treenit lopetettiin vielä yhteen lähietäisyydeltä tehtyyn naksuteltuun lähetykseen keskelle ruutua, mikä sekin oli vielä mainio ja tästä palkaksi vähän palloleikkiä.

Ei kommentteja: