15.4.06

Ohi on VOI!

Tänään TSAU:n hallissa osallistuttiin ensimmäiseen ja myös viimeiseen VOI-luokan TOKO-kokeeseen, tuomarina Marita Packalén. Ilma oli hallissa hieman nollan yläpuolella. Eilen ja tänään on spekuloitu, miten pienellä tuurilla ja jos kaikki menisi nappiin, ykkönenkin olisi mahdollinen aiemmin tekemäni ennusteen sijaan. Koe alkoi kello 10 aamulla, mites sitten meni:
  • Kehään mennessä koira aivan ylikierroksilla, vinkui ja kitisi vielä paikallamakuun rivissä perusasennossa.
  • Kunnon käsky maahan ja pihalla elämäni pisimmät 4 minuuttia. Helpotus oli valtava, kun koira makasi paikallaan vielä sisään tullessa. Peruasentoon siirtymisessä pientä ongelmaa, mutta 10 tuli.
  • Seuraaminen oli erittäin hyvää. Jostain syystä tein täyskäännökset paikallaan vasemmalle vaikken koskaan tee täyskäännöksiä vasemmalle, 10 pistettä tästäkin.
  • Istuminen seuraamisen yhteydessä 10, meni juuri niinkuin on harjoiteltu.
  • Luoksetulo 10, juuri harjoitellusti. Hieman ennen toista pysähdystä liike vähän omituista loikkimista, mutta ei mitään hidastelua missään välissä.
  • Ruutuun lähettäessä lähti kehän poikki oleville luoksetulon merkeille. Pysäytin ekalle merkille ja kokeilin josko muistaisi viime kesältä miten merkiltä mennään ruutuun, mutta onni ei ollut myötä. Ruudusta odotetut 0 pistettä.
  • Hyppynoudosta ja metallinoudosta kummastakin 10 eikä niistä oikein muuta olisi voinut antaakaan.
  • Tunnari meni mainiosti palautukseen asti, jolloin rähmäkäpälä ohjaaja pudotti kohmeisistä sormistaan tikun maahan ja siitä hyvästä vain 8 pistettä.
  • Kauko-ohjauksessa jostain käsittämättömästä syystä kahdessa asennossa tarvittiin kaksi käskyä, mistä johtuen tuloksena 8.
  • Kokonaisvaikutus 10, kommentilla "suosittu koira" - äänistä päätellen yleisö oli taas mielissään kun pieni seurakoirakin tekee ihan tosissaan.
Lopputuloksena siis juuri ja juuri 1-tulos pisteillä 262 ja saa jäädä viimeiseksi VOI-kokeeksi.

Lentsukin ilmoitti jo aamulla ennen koetta, että Ella on TSAU:n joukkueessa TOKO:n SM-kisoihin heinäkuussa, luokaksi ilmoitin EVL:n kun tulos selvisi, tarkoituksena siis osallistua myös yksilökisaan. Tavoitteena olisi kovasti olla siinä kunnossa, että saisi viettää kaksipäiväisen kisan, eli ruutu, ohjattu nouto ja paikalla istuminen olisi alkukesän ohjelmassa hioa kuntoon. Onneksi talvi alkaa pikkuhiljaa antaa periksi. Varmaan touko-kesäkuun vaihteen paikkeilla pitäisi yksi EVL-koe käydä katsomassa, että mitkä on heikot kohdat ja vaatii lisätreeniä.

Kehuja saatiin taas kokeen jälkeen niin liikkeenohjaajalta, tuomarilta kuin parilta katsojaltakin. Ja täytyy sanoa, että hyvä työvire kesti hyvin jopa tuon rasittavan pitkäksi väitety VOI-luokan läpi eikä mitään hyytymistä ollut havaittavissa työinnossa, eli se asia lienee kunnossa myös EVL:ää varten. Usko TVA:n saavuttamiseen kasvoi ja kasvaa vielä lisää kunhan saadaan vielä ruutu ja ohjattu nouto sellaiseen kuntoon, että niihin voisi uskoa itse.

Agi.fi:n rankingissä ollaan sijalla 55.

Ei kommentteja: