9.4.06

Agilitykisat

Tänään otettiin TSAU:n kisoissa kaksi starttia. Ensimmäiseltä radalta sijoitus 5. tuloksella -6,86 ja toisella radalla 7. hieman reilun 4 sekunnin yliajalla. Eka rata meni ihan suunnitelmien mukaan kuten ehkä tuloksestakin voi päätellä ja koira meni kuin ajatus ja pitäisi ehkä sanoa, että ohjaajakin meni vähän kuin ajatus. Toinen rata olikin sitten jotain ihan muuta, kun en saanut itseäni kerättyä hyvään mielentilaan ja rata tuntui jotenkin tahkomiselta ja tuntui että koko ajan on hiukan myöhässä. Yliajan syitä yksi ohjaajan herpaantuminen ja kaarteen karkaaminen liian pitkäksi sekä hidas A:n alastulo ja hidas keinu. Kaarteen karkaaminen pitkäksi tapahtui radan takaosassa, jonka ohjausta en oikein osannut vielä rataantutustumisen aikana päättää kuin vasta rataantutustumisen viime hetkellä enkä sitäkään ehtinyt oikein vielä kokeilla kertaakaan vauhdilla. Keinun ja A:n lisäksi harjoiteltavana olisi taas lähtökontrolli, nykyään on niin kova vire koiralla, että meinaa vähän unohtua että siellä lähdössä pitäisi odottaa lupaa. Toisella radalla en oikeastaan edes yrittänyt jättää koiraa, kun ei se olisi pysynytkään.

Tuomo Pajarin radat oli oikein virkistävää vaihtelua ja melko erilaisia kuin mihin ollaan totuttu. Näennäisesti helppoja, mutta vähän kaikki esteet hieman kierossa kulmassa ja sijoiteltuna siten, että ohjaaja ei oikein koskaan voi sijoittua niinkuin haluaisi. Toivottavasti näille pääsisi useamminkin.

Agilityäkin aletaan taas harjoitellakin säännöllisesti, kesäksi on ryhmäpaikka Åsa Ranckenin pienryhmästä. Katsotaan mihin se johtaa.

Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tähänkin päivään, tänä vuonna 5 startista 3 merkintää kisakirjassa eikä vielä yhtään ratavirhettä ja perusvauhti alkaa pikkuhiljaa olla kohdillaan.

Nyt odotellaan innolla uusia ranking-sijoituksia agi.fi:ssä. (Ja tulihan TR-kisastakin nolla, vaikka TR-lista ei erityisemmin kiinnostakaan)

Ei kommentteja: