3.7.12

Para-agility SM 2012

Vuosi 2012 jää historiaan suomalaisen para-agilityn osalta vuotena, jona järjestettiin ensimmäistä kertaa para-agilityn SM-kisat. Kisat järjestettiin Kuopiossa Sorsasalossa Agirotu 2012:n yhteydessä. Osallistujia ensimmäisenä vuonna oli 10, joista 6 kategoriassa 3 (liikuntarajoite, ohjaaja pystyy liikkumaan kohtuullisen nopeasti) jossa itsekin kisaan, 3 kategoriassa 4 (liikuntarajoite, ohjaaja liikkuu kohtuullisen hitaasti) ja 1 kategoriassa 6 (ei liikerajoitetta, aistivamma tms.).  Vähäisten osallistujamäärien takia ryhmät 4 ja 6 yhdistettiin. Tuomarina toimi Kari Jalonen.

Para-agility SM rata vuonna 2012
Rata oli kohtuullisen haastava PAWC-ratoihin verrattuna ja Ellan ja Auliksen väliin mahtui vain 3 koiraa, joten kiirettä piti. Tiina Jaakkola onneksi lupautui kaitsemaan koiraa, joka ei ole radalla mukana.

Hallitseva maailmanmestari 10v vuodelta 2011 pujottelemassa historian ensimmäiseksi para-agilityn kategorian 3 suomenmestariksi. Kuva: Kaisa Jalava
Ella aloitti kisan nollalla. Ei oikeastaan paljoa sanottavaa kuin että mummolla oli hyvä vauhti päällä. Jopa niin hyvä, että pari kaarretta venyi jopa hieman ja Ellan jälkeen varmistui tutustumisessa tullut epäilys, että Auliksen kanssa pitää joko este 3 heittää riskillä tai esteelle 5 työntämään on todella kiire.

Auliksen kanssa radalle ja kaikista vaihtoehdoista valitsin esteen 2 takaa kutsumisen, josta sitten en sitä tarpeeksi törkännyt 3:lle ja hyllyhän siitä tuli kun se pääsi karkaamaan 4-putkeen.
Aulis pujottelee omalla maanisella ilmeellään ja tavallaan. Kuva: Kaisa Jalava
Loppurata menikin sitten hienosti tietty. Ja aidolla arvokisatunnelmalla taputuksin kannustettiin hyllyttänyt kilpailija maaliin asti.

Tuloksia laskeskellessa taas oikeastaan tiesin, kuten PAWC:ssäkin, että Ella voisi olla korkealla ja kun tuloslista vihdoin saatiin ulos, niin oltiin kestetty paineet ja hallitsevasta maailmanmestarista tuli myös suomenmestari täpärästi haastajien edellä. (Tero Mesiranta yritti kovasti luoda paineita kun kävin aamusta ostamassa uudet kengät agi.fi -kaupasta)


Palkintojenjaossa ykköspallilla. Kuva: Kaisa Jalava
Loput Kaisa Jalavan agirotukuvat löytyvät osoitteesta http://koikkerit.kuvat.fi/kuvat/Agirotu+2012/


Seuraavaksi kesän aikana pitäisi kerätä muutamana viikonloppuna vähän kisarutiinia, tasan kahden kuukauden päästä ollaan juuri saatu PAWC 2012 Belgian Wiezessä päätökseen ja ollaan ajelemassa pikkuhiljaa Tukholmaa kohti.

Ei kommentteja: