29.12.10

Viimeistelytreeni osa 1 ja noutokin edistyy

Tapaninpäivän kisoissa tuli havaittua, että nääkin kontaktit joskus hajoaa jos niistä ei pidä huolta. Ei kovin nopeasti, mutta pikkuhiljaa. A on pysynyt koko ajan hyvänä, mutta puomi vaatii loivempana huomattavasti enemmän keskittymistä. Ongelmana ei ole ilman lupaa poistuminen, vaan puomilla meinaa helposti jäädä 4 jalkaa esteelle etenkin jos edessä ei ole mitään. Lisäksi lähdöt on niin rajoilla että pitää käydä välillä vahvistamassa sitä, että odotetaan sitä oikeaa lähtölupaa eikä olla vieteri kireänä siellä odottamassa että nyt se hengitti ja avasi suunsa. Nyt ollaan siis sitten vaan alettu sanoa vääriä sanoja, joista ei saa lähteä ja pitää odottaa sitä ekaa estekäskyä / lupaa oikeasti. Kai se tolla on enemmän niin, että esteiden suorittamiseen annetaan lupia kuin käskyjä. Tänään treeneissäkin siis sekä puomi että lähdöt meinasi olla vähän huolimattomia, mutta sitten vaan tehtiin molempia kunnes ei enää nytki lähdössä ja puomilla nyt toistaiseksi treenataan niin, että siitä lähdetään treeneissä aina suoraan eteenpäin ettei pudottaudu niin herkästi sivuun.

Pöytää muistutettiin myös, mikä meni pari kertaa A:n kontaktilta lähtiessä yli. Kaikki jalat laskeutui pöydälle, mutta pyrrin täydestä vauhdista ei kyllä pito riitä siihen että pysähtyisi pöydän puolella vaikka miten yrittäisi. Toistolla sitten näki lähestyessä miten rattaat pyöri päässä että nyt pitää malttaa lyhentää laukkaa sen verran, että pystyy jäämään tohon. Kepit ja käännökset ja haltuunotot oli ihan superhienoja! Ja keinu sujui kohtuullisesti. Toistoilla nopeutuu aina, mutta eka kerta menee usein vähän sen piikkiin taas että koira hokee päässään "pitää malttaa pitää malttaa pitää malttaa". Vielä kuitenkin käydään varmaan perjantaiaamuna vähän ottamassa ainakin lähtöjä ja puomeja ja keinuja niin sitten ollaankin lauantaiaamulle valmiita.

Kisakirja on nyt vahvistusta vaille täytetty ja kansikuva ja kontaktimuovit pitäis vielä laittaa.

Vaihtoehto 1:


Vaihtoehto 2:


Kuvat on ottanut Maria Salonen heinäkuussa ATT:n ulkokentällä.

Nouto on myös edistynyt sen verran, että nyt jo tuo kapulan ja ei sylje sitä varpaille, vaan luovuttaa käteen. Tämä on tosi iso edistysaskel ja pahoin pelkään että tuosta vielä tokokoirakin voi tulla. Jonkun pitäs vaan opettaa sille liikkeet ja harrastaa sen kanssa tokoa..

2 kommenttia:

HeidiU kirjoitti...

toi eka vaihtoehto, kakkonen ois parempi mut värejä pitäis säätää ;)

Vellu kirjoitti...

meni jo, ykkönen on etukannessa ja kakkonen takakannessa. :)