24.12.10

Jouluntoivotus


Aulis otti kuvauksen odotetusti hyvin tosissaan. Eikä onnistunut ihan ensiyrityksellä.


Ellalla kasvaa kunnon talvina kunnollinen parta.

Pienen kommunikaatiohäiriön takia en mennyt oikealla viikolla Elinan tekniikkakurssin viimeiselle kerralle Auliksen kanssa, kun yksi sähköposti oli jäänyt mulle tulematta ja elin alustavan ryhmäjaon mukana tulleiden tietojen perusteella. Tämä saatiin kuitenkin korjattua kaikkia tyydyttävällä tavalla ja yksi kerta on tammikuussa. Nyt jännitetään Auliksen ekoja virallisia kisoja uudenvuodenpäivänä. Pitäisi vielä käydä treenaamassa pari kertaa jotain pikkujuttuja (kuten pöytää, Harri Huittinen tuomarina). Tekniikkakurssin viimeisen kerran korvasin kuitenkin itselleni ja Aulikselle käymällä hallilla tekemässä omatoimitreenin. Ja hyvä treeni olikin, nyt osasi taas kerätä jopa vaikeista kulmista hypyt tiukoiksi, mutta posottaa kuitenkin liidellen silloin kun siihen on lupa.

Kovilla pakkasilla on nyt agility ollut vähän jäähyllä ja senkin takia jännittää että ehditäänkö pari kertaa hallille ennen Auliksen kisoja. Enimmäkseen aktivointi onkin ollut temppuja kodinhoitohuoneessa ja vähän tokoa. Nouto alkaa nyt olla sillä asteella, että pelkkä nostaminen ei enää riitä ja etenee, edelleenkään oikoteitä ei ole. Seuraaminen on melko hyvää. Temppupuolella Auliksen kanssa on opeteltu taas pesuvadilla ympyrän pyörimistä etujalat vadilla. Ja otettiin nenäkosketustakin, mutta siinä tuli kummallisia tarjouksia, esim. seisomassa vadin yläpuolella takajalat vadin takana ja etujalat edessä, toinen takajalka korkealla ilmassa ja nenä maahan. Niin kuin edellä mainitusta voi arvata, ollaan myös opeteltu ristikkäisten jalkojen nostamista ja tämä alkaa sujua kohtuullisesti vasen takajalka - oikea etujalka puolella. Toisella puolella meinaa nostaa mieluummin molemmat oikeat jalat ilmaan, mikä on toki myös hupaisaa, mutta ei se mitä nyt haetaan. Motorisesti tuo kyllä on tosi taitava ja pystyy tuohon melko helpostikin. Lisäksi ollaan treenailtu pitkästä aikaa orava-asentoa ja siitä nousemista takajaloille seisomaan ja takaisin orava-asentoon. Mielenhäiriössä ilmoitin myös Auliksen Turun KV-näyttelyyn tammikuussa.

Ella on ollut edelleen vakavista harrastuksista talvilomalla ja lähinnä pientä aktivointia tehty naksuttelemalla. No nenäkosketusta on tehty ja hieman alkeita tuosta etujalat pesuvadin päällä pyörimisestä, mutta se mieluusti hakeutuu kaikki jalat tai vähintään takajalat pesuvadin päälle kun sitä on eniten treenattu. Lisäksi myös kun sillä tuo orava-asento sujuu, siitä "tanssimaan" (joka siis sillä tarkoittaa myös että pyöritään ympyrää takajaloilla seisten) ja takaisin. Takaisin alas meno on se vaikea osuus.

Mukavaa tosin pakkasissa on se, että koirat pysyy puhtaana kun on luntakin ja on tää nyt normaalimpi talvi kuitenkin kuin 2 vuoden takainen joulu, jolloin meillä päin oli pajunkissoja.

Kaikille siis sekä omistajalta että kummaltakin koiralta juuri sellaista joulua kuin itse kukin haluaa, oli sitten rauhallista, iloista, riehakasta tai ei minkäänlaista!

Ei kommentteja: