20.9.10

SE SEURAA!

Pyrri nimittäin! Oon ottanu iltalenkkien yhteydessä pieniä tokotreenipätkiä lähipuistossa pyrrin ja puudelin kanssa. Monta kuukautta jaksoin ihmetellä sen seuraamista, että se tulee hienosti perusasentoon ja saattaa yhden tai kaks pientä pätkää tehdä seuraamista, mutta vaikka miten yrittää vahvistaa, niin painuu koko ajan vaan paineisemman oloiseksi ja alkaa jätättää ja pää painuu alemmas. Tietysti olin yrittänyt koko ajan saada lisävirettä seuraamiseen yrittämällä imuttaa palkoilla, mutta eilen keksin vihdoin kokeilla, että aletaanpa palkata oikealla kädellä. Ilmeisesti tuo ilme johtuikin siitä, että se niin kovasti luopuu palkasta kun tämä koira ei muutenkaan ole kovinkaan nameilla ohjattavissa ja hommasta tuli hetkessä rennompaa, kun aloinkin palkata siitä kauemmasta kädestä ja palkka ei ole nenän edessä. Tämä samahan on toistunut, kun olen ruokakupin edessä yrittänyt seurauttaa yhtä askelta ennen vapautusta ja vielä pahempana jos vasemmassa kädessä onkin ollut lelu. Toivottavasti tää nyt lähtee toimimaan. Tänään kokeilin jo myös pari juoksuaskelta ja alkoi oikeasti tuntua siltä, että saan sen sittenkin toimimaan. Miksen mä tätä tajunnut aikasemmin? Jääköön toistaiseksi auki, että mitä sit tehdään jos se alkaa poikittaa ja puskea kovasti, mutta se ois tällä hetkellä kyllä vaan positiivinen ongelma.

Lisäksi ollaan otettu lyhyitä paikallamakuita ja ALO-luoksetuloja, mitkä koko ajan vaan paranee. ALO-luoksetulon yhteydessä tulee sit treenattua tietty myös paikalla istumista. Jääviä ei nyt oteta seuraamisten yhteydessä niin kauan kun seuraaminen on vielä vähän kysymysmerkki.

Ellan kanssa on myös tehty mitä nyt pimeässä viitsii kun ei voi heitellä palkkoja. Seuraamisessa se on ihan sikahyvä ja sitä onkin tehty jonkun verran. ALO-luoksetuloja on myös tehty sen kanssa, kun en viitti yrittää makuuttaa sitä märällä nurmikolla enkä voi heitellä palkkoja pysähdyksistä. Jäävät oli seuraamisesta ihan superhienot ja kaikki asennot oikein.

Kummankin kanssa on myös vähän treenattu ohjauksia, kun tossa lähipuistossa on kivasti koivuja muutaman metrin välein ja hyvä nurtsipohja. Pyrrin kanssa ei vaan viitti iltamyöhällä kun se on siinä lajissa "vähän" äänekäs. Mutta on se kyl siellä paremmin seuraillu ohjauksia kun eilisissä TSAU:n kisoissa.

Tänään kävin myös kuuntelemassa Janitan agility perusluennon ja sain paljon hyviä ideoita, joskin joissain asioissa mulla on hieman eri tyyppinen visio. Treenimotivaatiota ja ideoita tuli kyllä tosi huimasti, nyt pitäs vaan ehtii treenaamaan. Pakko koittaa vaikka joku päivätreeni vetästä pyrrin kanssa ennen kun menee perjantaina ATT:n epiksiin mölliradalle.

Ei kommentteja: