4.12.08

Talvisia kontakteja

Tänään en sitten aloittanutkaan vielä kouluttamista, kun kurssit venyi pitkiksi, joten käytiin vaan pihalla ottamassa Ellan kanssa kontakteja. Onneksi oli vähän valkoista maassa, että onnistui ylipäätään treeni, kun kentän valot oli taas mitä oli ja en varsinaisesti saanut valoja siihen päähän, missä esteet on. Toivottavasti ne hoidettaisiin piakkoin jo kuntoon.

Tänään otettiin taas namipalkalla ja namialustalla A:ta ja puomia. Erityisesti alustalla nyt menee kohtuuhyvällä vauhdilla ja vähän testattiin ilmankin, kun ei kuitenkaan viikonlopun kisoihin ehdi mitään rakentaa oikeasti vielä(kään). Nyt pitää keskittyä ajoituksiin ja tekniikkaan kisoja varten mielikuvaharjoituksilla, että muistaa tehdä sen miten ne nyt on vähiten huonoimmat. Eli päästetään koira reippaasti edelle ja mennään ohi vasta alastulolla siten, että ollaan kontaktilla suunnilleen samaan aikaan. Ja rennosti ja paineistamatta alas ja käsky aivan lopussa. Maneereista on nyt päästävä yli, sekä minun että koiran.

Vielä kun oppisi tässäkin lajissa treeneissä lopettamaan ajoissa, kun TOKO:ssa se niin kivasti alkoi sujua. Puomi sujuu loputtomiin nyt ihan ok, mutta ongelmana on A-este, joka on tuon kokoiselle koiralle fyysisesti melko raskas ja tulee hinkattua väsymykseen asti. Kun ei se sitten kuitenkaan enää jaksa kovempaa mennä jos vielä kerran kokeilee. Jatkossa lupaan itselleni, että otan toistoja niin vähän, että vauhti ei hiivu.

Treenin jälkeen Ella saikin sitten Osterikäsittelyn eli nyt on parta ajettu niin että näkee eteensä ja sai vieläpä ansaitsemansa läppäkorvat ja siimahännän.

Ei kommentteja: